Vitrum, la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, tanca la seva edició més participativa

L’alta afluència de públic i la varietat d’actes marquen la VI Festa del Vidre Artesà que ha tingut lloc aquest cap de setmana
Imatge d'un dels moments de Vitrum 2019. | Cedida

 

Els carrers de Vimbodí i Poblet ha acollit aquest cap de setmana un nombrós nombre de públic, procedent de diferents punts del país, en el marc de la VI Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum.

L’esdeveniment converteix el municipi, cada tardor, en la capital vidriera de Catalunya. La varietat d’actes, per a un públic divers, ha estat una altra de les característiques de la festa, que un any més ha aplegat mestres vidriers de Catalunya i de l’Estat, com són: Igor Obeso (Guipúscoa), Diego Rodríguez (Segòvia), Rafa Abdon (València), Ferran Collado (Barcelona), Antonio Fernández (Torredembarra) i Paco Ramos (Vimbodí i Poblet).

Així mateix, aquesta activitat tradicional i artística ha estat representada en diferents parades del mercat d’artesania, als tallers infantils i al conjunt de les activitats preparades per l’Associació Vitrum i l’Ajuntament del municipi, amb la col·laboració d’entitats, empreses i particulars.

Un cap de setmana ple d’activitats

La festa es va obrir al públic dissabte al matí, en un acte amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin. Entre les novetats d’enguany, han destacat les actuacions dels cantautors Èric Vinaixa, Olga Pes i Bet Bone & Xerramequ; el nomenament del periodista Quico Sallés com a vidrier d’honor; l’obertura al públic del nou espai expositiu del Museu i Forn del Vidre; la presentació d’una obra inèdita del reconegut artista montblanquí Maties Palau Ferré, o la presència de la forja artesanal de Cal Biel de l’Espluga de Francolí com a artesania convidada d’aquesta edició.

El Vitrumusical, celebrat en el marc de Vitrum. | Cedida

Els tallers infantils, l’Scape Room, els recorreguts lúdics infantils, o l’escultura gegant de gel, a càrrec d’Ivan López, han estat altres novetats d’aquesta festa, que ha tancat la seva 6a edició com a la més participativa.  

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet forma part del catàleg oficial de Fires Monogràfiques d’Artesania de Catalunya. Vitrum pretén recuperar l'esperit vidrier que va impregnar la vila durant la primera meitat del segle XX.

"🍸🍷ENTREVISTA: El vimbodinenc Paco Ramos és dels últims mestres artesans de vidre bufat de Catalunya" "👉Totes les novetats de la nova edició del festival Clickània de Montblanc"