L'Oficina Jove de la Conca de Barberà organitza una xerrada per a joves sobre la mobilitat internacional

Es vol explicar a les persones joves la importància d'aprendre, formar-se sortint fora i tornar amb l'experiència d'un voluntariat europeu, cal fer la inscripció a la xerrada
Imatge d'arxiu d'una de les xerrades a Concactiva | Consell Comarcal de la Conca de Barberà

 

Amb el lema «Rodaràs, rodaràs i a casa te'n tornaràs», l'Oficina Jove de la Conca de Barberà ha organitzat una xerrada en què s'explicarà el programa de mobilitat internacional, finalitats, requisits i condicions. Al mateix temps i de la mà de persones joves que han estat realitzant una estada de voluntariat s'exposarà la seva experiència vital amb l'objectiu de conèixer que els joves catalans es mouen, fan un voluntariat i tornen amb unes vivències que els ajuden a empoderar-se.

L'Associació Alba de Tàrrega, entitat d'iniciativa social, serà l'encarregada d'impartir la xerrada. L'entitat té un llarg recorregut en l'enviament i acompanyament de joves catalans per fer un voluntariat a l'estranger així com d'acollida de joves d'altres països que volen fer un voluntariat a Catalunya.

Aquesta activitat es durà a terme el proper dilluns 29 d'abril, a les 6 de la tarda, a Concactiva, i està dirigida a joves d'entre 18 i 30 anys i a les seves famílies. La inscripció a la xerrada és gratuïta i es pot fer a través del següent enllaç o bé al whatsapp 606 30 39 17.

Xerrada informativa sobre tatuatges i pírcings

Per altra banda, el passat dijous 17 d'abril a les 6 de la tarda el centre cívic de Vimbodí i Poblet va acollir una sessió informativa sobre tatuatges i pírcings. La xerrada va ser impartida pel metge i tècnic de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya Eduard Mora i, Jorge Garcia Linde, tatuador professional. Durat l'activitat es va informar sobre els riscos associats a aquestes pràctiques. 

  

Aquesta és una pràctica que actualment està molt moda no només entre els joves sinó també entre la població adulta. Els professionals també van alertar sobre les males pràctiques habituals que exerceixen alguns tatuadors treballant en espais que no compleixen els requisits salut. També van posar de manifest que un tatuatge es pot treure, però que és difícil perquè es trenca la barrera de protecció més externa del cos humà, la pell i les mucoses. A més, aquests canvis estètics, ja siguin tatuatges o pírcings tampoc estan exempts de riscos i infeccions.

La iniciativa s'emmarca dins el pla d'actuació juvenil de l'Ajuntament de Vimbodí Poblet en col·laboració amb l'Oficina Jove de la Conca de Barberà. | Cedida

 

Per aquest motiu van posar especial èmfasi en què si una persona està segura i va al lloc adequat, fer-se un tatuatge o un pírcing no és dolent. Si estan ben fets són autèntiques obres d'art humanes, però sempre cal evitar qualsevol conducta de risc que pugui posar en perill la vida de la persona. Durant la xerrada els assistents van preguntar dubtes i inquietuds als professionals.

"ERC denuncia que les obres del túnel del Coll de Lilla trigaran el doble del previst" "ATENCIÓ: Canvis en la recollida selectiva d'escombraries durant la Setmana Medieval"