Vila-seca encara el segon cap de setmana de Festa Major

Espectacles de clown, concerts, espais «chill out», concursos, cercaviles, correfocs, focs arrtificials i molt més durant els últims dies de Festa Major d'Estiu, del 2 al 5 d’agost
Imatge del correfoc del Ball de Diables infantil de Vila-seca | Ball de Diables de Vila-seca

 

Vila-seca continua amb els actes de la seva Festa Major d’Estiu 2018 que van començar el passat dissabte 21 de juliol i acabaran el pròxim diumenge 5 d’agost. Per aquest últim cap de setmana de Festa Major hi ha programats diverses activitats per a tots els gustos.

Concerts, remullades i espais «chill out» a la Festa Major de Vila-seca

Primerament per aquest dijous 2 d’agost, a la plaça d’Estudi, es podrà gaudir d’un espectacle de clown «Entre nubes» presentat per Núria Garcia Àngel, a les 19.30 hores. Més tard, a les 22.00 hores tindran lloc dues activitats. Per una banda, a la mateixa plaça, un concert a càrrec d’Hugo Campoy i, per l’altra, al jardí de la biblioteca de Vila-seca, un espai «chill out» fins a les 02.00 hores. Per acabar la nit, des de les 23.00 hores fins a les 04.00 hores, es podrà gaudir de l’espai Cubik, «los mares del sur», al pati de l’escola Sant Bernat Calvó.

Com que el divendres 3 d’agost és el dia de la «invenció del cos de Sant Esteve» es realitzaran diverses activitats entorn la seva festivitat. Per començar ,a les 11.00 hores, se celebrarà la 10a edició del concurs de llançament de pinyols d’oliva, on el guanyador rebrà com a premi un vermut Yzaguirre. A la mateixa hora, l’associació solidària Sosciathlon organitza la remullada «Splash» amb un cost de tan sols 2 euros.

Una mica més tard, a les 11.30 hores, a la plaça de l’Església es durà a terme el repic de campanes com a toc de Festa Major per a després, a les 12.00 hores, continuar amb la missa Major a l’Església Parroquial de Sant Esteve. A la tarda tindrà lloc la representació del ball de Sant Esteve, a les 19.30 hores a la plaça de l’Església, organitzat per la Secció de Lletres de l’Agrupació Cultural de Vila-seca amb la col·laboració del Grup de Teatre de Tramoia.

Ja al vespre, a les 20.30 hores, a la plaça dels Creus, el Ball de Diables Infantil de Vila-seca mostrarà el seu correfoc infantil. El Recorregut serà: Plaça de les Creus, carrer del Requet de Fèlix, carrer del Comte de Sicart, plaça de Voltes, carrer Major, plaça de l’Església, carrer de la Font, per arribar finalment al carrer de Sant Antoni. Més tard, ales 21.30 hores, l'orquestra Metropol oferirà el Concert de Festa Major, a la plaça de la Riera i durarà fins a les 22.30 hores. Al jardí de la Biblioteca de Vila-seca i al pati de l’escola Sant Bernat Calvó, es podrà tornar a gaudir novament de l’espai «chill out» i de l’espai Cubik «Animàlia», respectivament. Per acabar el dia, a mitjanit es durà a terme, al parc de la Riera, el Gran Ball de Festa Major amenitzat per l’orquestra Metropol i durarà fins a les 04.00 hores.

Xavi Sarrià serà el cap de cartell de la programació musical de la Festa Major. | Xavi Sarrià

Xavi Sàrria d'Obrint Pas presentarà el seu nou disc

L'endemà, dissabte 4 d'agost, els carrers i places del centre històric acolliran la «Vila-seca Family Race», una cursa d'obstacles familiar que començarà a les 10.00 hores. Cal inscriure’s i es pot fer al patronat municipal de turisme de Vila-seca situat al carrer del Patró 10. 

Ja a la tarda, a les 18.00 hores, continuaran les competicions amb les Curses Ciclistes al velòdrom de l’estadi municipal, dins del Campionat Provincial de Ciclisme Interescoles Tarragona-Lleida. Una mica més tard, a les 18.30 hores, als carrers del centre històric del municipi es gaudirà de la «Cercabirra», amb la Txaranga Band Tocats i el grup musical «Sí o Ke».

A la nit arribarà un dels plats forts, el concert del valencià, líder dels històrics Obrint Pas, Xavi Sàrria, que, acompanyat del Cor de la Fera, presentarà el seu nou disc «Amb l'esperança entre les dents». L'acompanyaran els teloners Mediterrània Band. La festa acabarà a les 04.00 hores. Un cop més, es podrà tornar a gaudir novament de l’espai «chill out» i de l’espai Cubik, «Avatars», al jardí de la Biblioteca de Vila-seca i al pati de l’escola Sant Bernat Calvó, respectivament.

Gran castell de focs d'artifici com a punt final

Finalment les activitats per celebrar l’últim dia de Festa Major, diumenge 5 d'agost, començaran amb el Torneig Llampec d'Escacs i el XX Torneig Júnior d’Escacs per equips, al carrer Major a les 10.00 hores. Des del parc de la Riera  fins al jardí del Castell de Vila-seca, es podrà gaudir d’una altra cercavila infantil, a les 10.30 hores, amb l'espectacle itinerant «Macroscopi de la Cia Scura Plats».

Cap a la tarda, a les 18.00 hores, se celebrarà el Trofeu de futbol Festa Major d'Estiu al camp de futbol de l’Estadi Municipal. Més tard al vespre, la plaça de l'Església acollirà  dues activitats: a les 20.45 hores es lliuraran els premis d’engalanament de Balcons i Carrers Festa Major de Vila-seca 2018, i a les 21.00 hores tindran lloc les tradicionals havaneres acompanyades del rom cremat. Durant aquesta nit, des de les 22.00 hores fins a les 02.00 hores, es podrà tornar a gaudir de l’espai «chill out» al jardí de la biblioteca de Vila-seca.

El punt final de la Festa Major el posaran la cercavila de trabucaires, des de la plaça de l’Església fins a la plaça dels Països Catalans a les 23.00 hores; a continuació, des d’aquesta plaça fins a la plaça d’Alexander Flemming, el Correfoc amb el Ball de Diables de Vila-seca; i finalment, a mitjanit, el Gran Castell de Focs d'Artifici a càrrec de la pirotècnia Igual.

Podeu consultar el programa amb tots els actes de la Festa Major d’Estiu 2018 en el següent enllaç.

"Dos germans detinguts a Salou i Vila-seca per distribuir cocaïna líquida" "ENTREVISTA: Parlem amb Jorge Drexler, que actuarà avui a Cambrils"