Amenacen de mort una jove tarragonina per fer broma sobre la Covid-19 amb l'Alcorà

La noia posa en coneixement dels Mossos la situació que ha patit

Una broma, de la que ni tan sols n'és l'autora original, està fent passar un molt mal moment a la jove de tarragonina Hakima Abdoun. I en què consistia la broma? Doncs Abdoun, musulmana, va gravar en vídeo recitant uns versos, a l'estil dels que es poden llegir a l'Alcorà, en els quals es fa broma sobre el coronavirus

En concret, els versos es titulen «El salm de la Covid-19» i són obra, segons explica el mitjà eldiario.es, d'un ciutadà algerià arrelat a França. La paròdia, que es va fer viral la setmana passada entre els internautes àrabs, diu el següent «En verdad os digo, hermanos, en verdad / que el virus, gran calamidad / llegó desde la China lejana con nocturnidad / Lloraron los infieles ante su crueldad, / gran plaga y mortal enfermedad / que no distingue entre criado, rey ni abad. / Vuestros hábitos abandonad, en la ciencia confiad. / El pan vuestro de cada día en casa amasad. / En vuestras habitaciones os confináis. / Y vuestras manos con abundante jabón lavad. / Amén y que sea lo que el gel quiera».

Haver-se gravat en vídeo, i haver-ho fet públic a les xarxes socials, ha comportat que Abdoun, de 29 anys, hagi rebut centenars de missatges agressius al seu compte de Facebook. Alguns d'aquests missatges, de musulmans que es presenten com a «moderats o fins i tot feministes» segons explica la jove a eldiario.es, l'acusen d'irrespectuosa però d'altres són, ras i curt, amenaces de mort. Hakima Abdoun ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra el difícil tràngol que està travessant. 

Suports dels Comuns del Camp de Tarragona

Abdoun ha militat amb els Comuns a la demarcació. En aquest sentit, l'executiva de la formació al Camp de Tarragona ha fet públic un comunicat en el qual «volem mostrar tot el nostre suport amb la companya Hakima Abdoun que està patint una onada injustificada d'odi i intransigència. Amb l'únic motiu de versionar l'Alcorà per ironitzar sobre el virus, està rebent una onada d'amenaces de mort inadmissibles».

Des dels Comuns s'afegeix que «la protesta pacífica, reivindicativa i irreverent, garant de la llibertat d'expressió, així com la defensa dels valors de la laïcitat mai poden ser motiu d'amenaces. No podem tolerar aquestes mostres de misogínia. No podem permetre que amb l'excusa de l'ofensa religiosa s'accepti el discurs de l'odi i de l'opressió cap a la dona. Esperem i desitgem que la fiscalia actuï immediatament»

"L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant estrena web" "Alleugerir la càrrega econòmica: La mesura de Mont-roig per ajudar als habitants"