Cambrils celebrarà dissabte l'homenatge a les víctimes dels atemptats

Durant l'acte s'inaugurarà el Memorial per la Pau, un moment que vol recordar els fets
Imatge del memorial al passeig marítim de Cambrils | Cedida

 

Cambrils retrà un homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes que l'any passat van tenir lloc tan al municipi com a Barcelona. Per aquest motiu s'ha organitzat un acte institucional, que tindrà lloc dissabte 18 d'agost a dos quarts d'onze del matí, coincidint amb el dia que farà un any del tràgic atac que va tenir lloc a Cambrils. L'acte se celebrarà al Passeig Marítim, davant del Club Nàutic de Cambrils, punt exacte on es va perpetrar l'acció terrorista. Durant els dies posteriors a l'atemptat, en aquest mateix punt s'hi va crear un memorial de manera espontània, on múltiples persones hi van anar dipositant ofrenes i missatges en homenatge a les víctimes.

L'acte serà breu. Inclourà un parlament de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i s'inaugurarà el Memorial per la Pau, un monument de record instal·lat al lloc exacte dels fets. A més a més, hi haurà ofrenes florals i un violinista cambrilenc interpretarà diverses peces musicals. Aquest reconeixement se suma al que ja es va celebrar el passat mes de novembre, quan l'Ajuntament va homenatjar als membres de la policia que van participar al dispositiu que es va organitzar a causa de l'atemptat.

Cambrils es personarà com a acusació particular

L’Audiència Nacional ha acceptat la petició de Cambrils de personar-se com a acusació particular en la causa dels atemptats. D’aquesta manera, l'Ajuntament, en la condició de perjudicat, podrà exercir les accions penals i civils que li corresponen contra els detinguts pels atacs terroristes, exigir responsabilitats, donar suport a les víctimes i als familiars i conservar la memòria dels fets de la manera més fidedigna possible.

Amb aquesta petició, l'Ajuntament vol complir el seu compromís de proporcionar tota l'ajuda i el suport possibles a les persones que van patir i segueixen patint les conseqüències del delicte que s’investiga en aquesta causa. Els professionals designats per l’Ajuntament ja s’han desplaçat a Madrid per tal de conèixer el contingut i l’estat de la causa.

"CAMBRILS: Consulta els talls de trànsit amb motiu de l'acte 'Cambrils per la pau'" "El motiu pel qual s'ha suspès la vaga de la neteja de Salou"