El jutge amplia la instrucció sobre la fallida de la Cooperativa de Cambrils amb noves declaracions

El pròxim 17 de juny es produiran les noves declaracions al jutjat número 3 de Reus
L'exdirector general de la Cooperativa de Cambrils, Josep Maria Siuró, a la sortida dels Jutjats de Reus el passat gener del 2017. | Arxiu

Aquest desembre s'han complert quatre anys des que la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va fer fallida. El tancament de la caixa agrària per manca de liquiditat va provocar el bloqueig de fins a 32 milions en dipòsits d'uns 1.500 clients. Diversos afectats van presentar diverses querelles contra els responsables de la Cooperativa i des d'aleshores segueix obert el procediment judicial. Aquest gener, hi haurà noves declaracions.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar que les primeres declaracions es van produir a principis del 2017, quan van passar pels jutjats alguns membres i exmembres de la junta directiva de la Cooperativa. Tot i que la previsió era que la fase d'instrucció finalitzés aquest 2019, segons informa el Diari Més, el jutge ha admés algunes proves que havia aportat la CUP, que actua com a acusació popular en el cas, i ha citat a declarar altres persones, la identitat de les quals es desconeix. Les noves declaracions tindran lloc el pròxim divendres 17 de gener al jutjat número 3 de Reus.

D'aquesta manera, s'intentarà donar valor als arguments de l'acusació popular, que considera que la fallida es va produir per la mala gestió dels responsables de la secció de crèdit i no pas per la situació econòmica global. Així mateix, aquesta tesi contempla que diverses persones alienes a la junta directiva de l'entitat es van beneficiar dels diners de la Cooperativa a través d'un entramat d'empreses.

12 anys més perquè els afectats acabin de recuperar els seus dipòsits

La fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de Cambrils va deixar un forat de 32 milions d'euros. L'acord de refinançament assolit va permetre als afectats cobrar un 46% dels seus diners l'estiu del 2016, mentre que la resta dels fons i els interessos corresponents els aniran cobrant de forma anual fins al 2032.

"❗ JUDICIAL: Demanen 16 anys de presó per apunyalar 3 joves a Salou" "👷 L'Ajuntament de Salou contracta 10 persones aturades en risc d'exclusió"