El Club Nàutic de Cambrils començarà les obres de remodelació al setembre

L'adjudicació s'ha realitzat mitjançant un concurs públic
El Club Nàutic de Cambrils acollirà diferents activitants el pròxim dissabte. | Cedida.

 

El Club Nàutic de Cambrils començarà les obres de remodelació de la dàrsena esportiva al mes de setembre, tan bon punt s'hagi acabat la temporada d'estiu. L'actuació suposarà una millora, més enllà de la dàrsena esportiva, en el passeig Marítim, obra civil i el varador. L'adjudicació inclou les dues primeres fases del projecte. La tercera i última fase encara no s'ha licitat.

Les fases del projecte

La primera fase és la del passeig que va des de l'entrada del Club Nàutic fins a les escales que donen accés a la platja. L'actuació en aquesta fase suposarà una mobilitat més adient per als vianants i també facilitarà l'accés de les empreses nàutiques a la zona reservada per a les naus de nova construcció. La segona fase implica obra civil, làmina d'aigua i varador. En aquest punt es remodelaran totalment els pantalans i s'optimitzarà la làmina d'aigua. D'aquesta manera, hi haurà un increment significatiu d'amarres. També es contempla ampliar l'àrea tècnica del varador. Aquestes dues fases, sobre el paper s'han d'executar en uns deu mesos.

La tercera fase se centrarà en les edificacions i la millora dels serveis. S'ha de construir un nou edifici social, un nou edifici per a l'Escola de Vela i un altre per a l'Acadèmia Nàutica. A més a més, també es construirà un nou edifici de capitania, on s'hi ubicaran els espais destinats a les oficines del Club, l'àrea d'administració i el bar Barlovento. D'aquesta manera, s'incrementarà l'espai destinat als socis. Per acabar, aquesta tercera fase, també preveu la construcció i la renovació de la zona de vestuaris i dutxes i del servei de bugaderia.

L'adjudicació

L'entitat ha adjudicat els treballs a la UTE Arnó-Trans Maber SL. Aquesta adjudicació s'ha realitzat mitjançant un concurs públic, una decisió peculiar tenint en compte que el Club Nàutic és una entitat privada. Des del Club es va decidir adoptar aquesta fórmula al considerar que donava les garanties necessàries i responia als interessos dels socis. Tots els agents implicats en el procés, des de Ports de la Generalitat com la pròpia entitat, es mostren molt còmodes per tal com està funcionant el procediment.

El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya han establert les bases del concurs des d'un punt de vista tècnic i cinc enginyers independents les han avaluat. L'obertura de sobres amb les puntuacions obtingudes per cada participant es va fer davant de notari i amb la presència de les empreses que optaven a guanyar el concurs. D'aquesta manera, el procediment es va fer al màxim de transparent possible, que la tria de l'empresa es regís per uns valors tècnics i que es garantís una bona execució del projecte. Aquest divendres està previst que es formalitzi la signatura oficial del contracte a les instal·lacions del Club.

"El pla de Barris a La Florida de Mont-roig del Camp s'allargarà fins al 2020" "Camí Mendoza: «S'ha d'eradicar el producte il·legal per solucionar el top manta»"