Els encarregats d'una constructora, condemnats per un accident laboral de fa 20 anys a la Pineda

Durant la construcció del Gran Hotel La Hacienda, dos treballadors van caure d'una bastida i un d'ells va quedar en cadira de rodes

Tres persones han estat condemnades com a responsables d'un accident laboral que es va produir l'any 2000 durant les obres de construcció del Gran Hotel La Hacienda, a la Pineda. Dos obrers van caure d'una bastida mal instal·lada i un d'ells va patir una lesió de gravetat que li va afectar la mobilitat de les quatre extremitats i el va deixar postrat en una cadira de rodes.

Després de gairebé 20 anys, la justícia  ha dictaminat que els dos administradors de l'empresa que feia els treballs i l'encarregat de l'obra van incórrer en un delicte contra els drets dels treballadors i lesions imprudents. Segons ha informat el Diari de Tarragona, tots tres han rebut la pena de dos caps de setmana d'arrest, un mes i mig de presó i la inhabilitació per exercir les seves feines durant tres mesos més.

Els dos obrers van caure d'una bastida de 6 metres que s'havia instal·lat sense supervisió

Segons el relat dels fets que fa el citat mitjà, l'accident es va produir durant els treballs de cimentació de l'edifici. Els dos treballadors es trobaven en una bastida d'uns 6 metres d'alçada que havien instal·lat ells mateixos sense cap supervisió. Una grua que portava el formigó va colpejar la bastida, que es va desplomar amb els dos obrers a sobre. Ara, el jutge de la secció segona de l'Audiència Provincial de Tarragona considera provat que els tres condemnats eren conscients que l'obra s'estava executant sense les mesures de seguretat necessàries.

Així mateix, la sentència corrobora que els tres acusats no havien avaluat els riscos ni fet cap pla de seguretat i que, a més, havien contractat una persona sense qualificació per portar la grua que va acabar tombant l'estructura. En el judici hi havia tres persones més imputades per aquests fets que han quedat absoltes.

"🛣❗El nou peatge de l'AP-7 a Vila-seca elimina el tram gratuït fins a Torredembarra" "🎼 SALOU: Aquest divendres, concert solidari de la JONC al TAS"