Conveni entre Cambrils i la Generalitat per implantar el Servei Integral d'Atenció LGBTI

La iniciativa busca garantir els drets del col·lectiu LGBTI a fi d’erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia
Ajuntament de Cambrils i representants de la Generalitat, avui durant la signatura del conveni | Ajuntament de Cambrils

 

L’Ajuntament de Cambrils i la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya han presentat avui dimecres, 21 de novembre, el servei d’atenció integral a les persones LGBTI, lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Un nou servei per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Cambrils

El servei, que s’emmarca en la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, busca garantir els drets del col·lectiu LGBTI a fi d’erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Alhora, la mesura vol visibilitzar la realitat d’aquestes persones i brindar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere.

El Servei d’Atenció Integral LGBTI de Cambrils impulsarà també el treball en xarxa, tot elaborant informes sobre la situació del col·lectiu al municipi, estratègies de sensibilització, canals d’atenció, suport i acompanyament a aquelles persones que vegin vulnerats els seus drets fonamentals.

La sensibilització envers el col·lectiu LGBTI, present al municipi des de 2015

Des del 2015, el consistori cambrilenc du a terme diverses accions transversals i comunitàries per tal de garantir els drets de les persones LGBTI, a través de la commemoració de dies significatius. La informació, el coneixement i la sensibilització comunitària cap a les diferents orientacions sexuals, d’identitat o de gènere són també objectius fonamentals d’aquesta iniciativa.

Diagnosi i pla per afrontar la situació actual

El 2018, tal com han explicat des de l’Ajuntament de Cambrils, «s’està efectuant la diagnosi de la realitat i necessitats del col·lectiu LGBTI», mitjançant la qual s’elaborarà el primer «Pla municipal per a la diversitat sexual i d’identitat i/o expressió de gènere per al període 2019-2023». A més, el municipi crearà també una comissió per dur a terme aquesta acció, «a través de la transversalitat de les polítiques públiques».

L’acte de signatura del conveni, que s’ha celebrat avui dimecres, ha estat acompanyat d’una formació especialitzada amb la voluntat de formar i sensibilitzar el cos polític electe de Cambrils. El taller, concretament, ha estat impartit per Lluïsa Jiménez, la responsable de l’àrea per a la Igualtat de tracte i la no discriminació de les persones LGBTI al municipi.

"No us perdeu la Diada de la Bicicleta de Vila-seca aquest cap de setmana!" "ATENCIÓ: Adéu a la forquilla gegant del Gran Buffet Cambrils"