Un detingut a Vila-seca en el marc d'una nova operació contra el narcotràfic

Els criminals introduïen grans quantitats d'haixix provinents del Marroc a través d'embarcacions d'oci a la costa murciana
Un detingut a Vila-seca en el marc de la desarticulació d'una xarxa de narcotràfic a Múrcia | Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un veí de Vila-seca de 24 anys i nacionalitat espanyola en el marc d'un operatiu per a la desarticulació d'una xarxa de narcotràfic que operava des de Múrcia. El jove ha estat detingut en el moment del registre del seu pis al municipi del Tarragonès, punt de distribució de la droga obtinguda a la zona.

D'altra banda, l'operatiu ha comptat amb la detenció de cinc persones més, tres a Múrcia, una a Almeria i una a Martorell (Baix Llobregat); tots ells acusats d'un presumpte delicte de tràfic de droga i pertinença a organització criminal.

Més de 850 quilos d'haixix en una barca

Tots els detinguts formaven part d'un entramat delictiu que es dedicava a la introducció d'haixix des del Marroc fins a la Península per via marítima, a través de la costa de Múrcia. Els traficants recollien la droga en una embarcació d'oci, l'amarraven en un punt sense control administratiu i finalment la transportaven fins a un habitatge que tenien llogat a la zona; després la distribuïen en diferents punts de l'Estat per via terrestre.

Segons les fonts policials, el cap de l'organització era una persona experimentada en aquesta mena d'activitats il·lícites, fet que els havia permès passar inadvertits durant molt de temps. A més, la resta de sospitosos mantenien vincles familiars o d'amistat amb aquest, de tal manera que tot restava encara més hermètic de cara a la investigació policial.

Finalment, les tasques d'investigació de l'operació 'Despido' de la Guàrdia Civil han permès el desmantellament de la xarxa i han culminat amb la intervenció de l'embarcació d'oci que ocultava fins a 840 quilos d'haixix, juntament amb tres turismes, abundant material tecnològic i 7.000 euros en efectiu.

Un detingut a Vila-seca en el marc de la desarticulació d'una xarxa de narcotràfic a Múrcia | Guàrdia Civil

Et pot interessar:

"AGENDA: 'L'artesà de planetes', l'espectacle musical que arriba a Vila-Seca" "ALERTA: Els milions de boles de plàstic arriben a una altra platja de Tarragona"