L'Hospitalet de l'Infant, primera parada de l'exposició de Projecte Home per combatre les addiccions

La mostra es podrà visitar fins al 31 de març a la Biblioteca Infant Pere
La Biblioteca Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant acollirà l'exposició 'Tu tens la clau' de Projecte Home fins al 31 de març. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La Biblioteca Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant ha acollit aquest divendres la inauguració de l'exposició 'Tu tens la clau', una mostra itinerant que aquest 2020 visitarà set biblioteques del Camp de Tarragona i que l'any passat ja va tenir una primera edició a les biblioteques de les Terres de l'Ebre, amb més de 8.000 visitants. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'exposició, elaborada i impulsada per l'ONG per a les addiccions Projecte Home Catalunya i coorganitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Central de Biblioteques de Tarragona, té com a objectiu conscienciar els més joves i el conjunt de la població sobre els riscos de l'abús de drogues.

L'Hospitalet de l'Infant serà només la primera parada d'una exposició que fins a finals de 2020 visitarà les biblioteques de Torredembarra, Reus, Montblanc, Falset, Cunit i El Vendrell. En cadascun d'aquests municipis s'organitzaran xerrades i visites guiades per a estudiants, amb l'objectiu de fer arribar l'exposició al major número de públic possible.

Quasi el 80% de joves entre 14 i 18 anys ha begut alcohol

L'exposició sorgeix de la necessitat de treballar en la prevenció del consum d'alcohol i altres drogues, sobretot entre els adolescents i joves. L'última enquesta ESTUDES 2018/2019, del Ministeri de Sanitat, indica que en el darrer any un 77,5% de les noies i un 74,1% dels nois de 14 a 18 anys va beure alcohol, un 38,5% i un 31,4%, respectivament, va fumar tabac mentre que un 25,9% de les noies i un 29,2% dels nois, cànnabis. D'altra banda, el 20% dels nois i noies va fer un ús compulsiu d'internet.

Per abordar aquestes qüestions, l'entitat ha dissenyat una exposició que en lloc del missatge tradicional que posava el focus en els perills de les drogues, centra l'atenció en una sèrie d'aspectes fonamentals per al desenvolupament de la persona i que són claus per tal de construir una vida més plena, saludable i lliure de conductes de risc com ara l'abús de drogues.

Portes obertes a les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació

Així, el format de l'exposició es basa en cinc portes que cal explorar per tal d'aprofundir en l'autoconeixement i que conviden a reflexionar a través de la interacció, oferint claus per obrir-les. Els temes que tracten cadascuna de les portes són les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.

Tot i que centrada en un primer terme en els joves i les seves famílies, l'exposició vol arribar també al públic general per abordar conductes de risc sovint invisibilitzades perquè compten amb l'acceptació social, com ara l'abús del consum d'alcohol.

Projecte Home atén anualment més de 150 persones amb addiccions a Tarragona

L'exposició 'Tu tens la clau', que es podrà visitar fins al 31 de març a l'Hospitalet de l'Infant, és una activitat de prevenció i sensibilització que complementa els programes de tractament de les addiccions que Projecte Home porta a terme a la demarcació des de finals de 2013. Aquell any va obrir el Servei d'Atenció a les Addiccions a la ciutat de Tarragona, des d'on l'entitat atén cada any més de 150 persones amb addiccions de les comarques del Camp de Tarragona.

"❗ ÚLTIMA HORA: Suspenen el concert de Martirio a Vila-seca pel coronavirus" "🎵 ATENCIÓ: El retorn de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca ja té data!"