Masriudoms i l'Almadrava celebren la Festa Major en honor a Sant Jaume

S’han programat gairebé una quinzena d’actes adaptats a les mesures de prevenció de la Covid-19

Masriudoms i l'Almadrava, nuclis del municipi de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, celebraran les seves festes majors en honor al seu patró Sant Jaume, del 24 al 26 de juliol. Els programes d’actes inclouen gairebé una quinzena d’activitats gratuïtes per a tots els públics, organitzades per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i adaptades a les mesures de prevenció de la Covid-19. Per aquest motiu, s'ha apostat per programes reduïts, amb menys activitats, però amb la voluntat de mantenir viva la Festa Major.

«Per a nosaltres és molt important mantenir l’esperit d’aquestes festes sense posar en risc a les persones. Per aquest motiu, hem cregut oportú fer un programa més reduït, senzill i familiar perquè tothom en pugui gaudir amb les mesures de seguretat sanitàries adequades», ha explicat el regidor de Festes, Diego García.

La Festa Major de Masriudoms

El programa d’actes de la Festa Major de Masriudoms inclou una desena de propostes per a tots els públic. Un d'ells serà lala inauguració de la piscina municipal del poble, prevista per dissabte 25 de juliol a les 13 hores, tot i haver obert el passat 11 de juliol després de les obres d'arranjament. La inauguració anirà a càrrec de l’Alcalde del municipi, Alfons Garcia; i del regidor d’Esports, Diego García. 

La festa comptarà també amb una caminada nocturna, una missa en honor al patró Sant Jaume, l’actuació de la Cobla Principal de Tarragona, un concert a càrrec del grup Banda Sonora, cucanyes i activitats infantils i cinema a la fresca. El Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant s’encarregarà de la traca d’inici de la festa i de la cloenda.

«El tradicional homenatge a la gent gran, que es feia cada any, s’ajorna fins que la situació sanitària permeti celebrar aquest reconeixement tal com es mereixen els avis i àvies de Masriudoms», segons ha afirmat el Regidor de Festes, Diego García.

Tots els actes tindran lloc entre la Pista Esportiva i el Casal del Pubill del poble, una àrea que permetrà el control de l’aforament, i serà obligatori l’ús de la mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic que la gent podrà trobar a l’entrada i sortida dels recintes i mantenir les distàncies de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries.

La Festa Major de l'Almadrava

El nucli costaner de l’Almadrava acollirà cinc actes oberts a tothom per la Festa Major. Entre aquests hi ha l'actuació del Mag Roberto Vara i dos espectacles infantils, activitats dirigides per als més petits de la casa, i els més tradicionals com són les havaneres. La Colla de Diables de Vandellòs l’encarregada de donar el tret de sortida i la cloenda d’aquesta festa major. Per controlar l’aforament, tots els actes tindran lloc la Plaça de la Llum, un espai gran i a l’aire lliure que estarà precintat.

Com a mesura de seguretat sanitària, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida del recinte i serà obligatori l’ús de la mascareta i mantenir les distàncies de seguretat. Per evitar-hi aglomeracions, les portes d’accés al recinte s’obriran mitja hora abans de l’inici dels espectacles.

"«Irresponsables»: Granados es defensa de les crítiques per la gestió de platges" "Hi ha acord a la Costa Daurada: Unifiquen la normativa d'ús del patinet elèctric"