Tot a punt per una nova edició de la Festa de l'Oli a Vandellòs aquest cap de setmana

La XVI Festa de l’Oli de Vandellòs se celebrarà diumenge 19 de gener, amb un esmorzar popular, un concurs d'allioli i el sorteig d'una cistella
El concurs d'allioli donarà el tret de sortida a la jornada | Àngel Ullate 

La Cooperativa Agrícola de Vandellòs, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, han organitzat la XVI Festa de l'Oli, que se celebrarà aquest cap de setmana a l'interior de les instal·lacions de la cooperativa, que està troba situada a la Ctra. Hospitalet-Móra s/n. Una ocasió per donar a conèixer l'oli de la zona, tant característic. 

Esmorzar Popular, concurs d'allioli i sorteig d'una cistella

Aquesta és una festa tradicional per la vila de Vandellòs, que celebra el primer raig de la cooperativa del municipi. La jornada començarà a les 09.00h, amb el concurs d'allioli i seguirà amb l'esperat esmorzar popular, on es podrà tastar l'oli nou de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs, acompanyat de pa torrat cansalada, llonganissa, arengades i una taronja; així com, beure vi negre i aigua. L'esmorzar tindrà un cost de 4 euros, els tiquets es podran comprar el mateix dia de la festa a l'Agrobotiga. 

L'esmorzar de la quinzena edició de la Festa de l'Oli es realitzarà a la cooperativa | Cedida

Després de l'esmorzar, a les 10.30 h, es durà a terme el sorteig d'una cistella amb productes de proximitat de l'Agrobotiga. Tot seguit i per cloure la jornada, es farà una tirada oberta de bitlles. La cooperativa Agrícola de Vandellòs, obrirà les portes de la seva Agrobotiga per totes aquelles persones que vulguin comprar oli nou, o bé altres productes de la proximitat de la zona.

Un oli de característiques singulars

L'oli de Vandellòs prové, en la seva majoria, d'olives arbequines, reguer i, en una petita part, de salivenca. D'aquesta barreja s'obté el resultat d'un oli afruitat, verge extra, de tons verdosos, sense defectes, estable, per una major presència de polifenols. Aquest fet permet que l’oli duri més en la cocció i no es torni ranci tan fàcilment com l’oli d’arbequina; i que sigui també més saborós en el consum en cru. 

"💥IMATGES: Destrosses a un supermercat de la Canonja per l'ona expansiva de l'explosió" "🚉🚍 L'odissea d'arribar de Salou a Barcelona en transport públic"