Les platges de Tarragona, plenes a vessar

El cap de setmana i la forta onada de calor han omplert de gom a gom la primera línia de mar
Imatge de la platja de Salou avui dissabte, 4 d'agost  | TarragonaDigital.com

Índex Amagar

 

Ple total a les platges tarragonines. El cap setmana i la forta onada de calor han congregat milers de persones a la costa de Tarragona, a la recerca d'un bany refrescant i un espai a la sorra, entre la multitud i les vacances del mes d'agost.

La sorra de Cambrils, a vessar | TarragonaDigital.com

Salou i Cambrils, plenes com un ou

Durant el migdia d'avui dissabte, 4 d'agost, les platges de Salou i Cambrils estaven plenes de gom a gom, i a primera línia de mar gairebé no hi cabia ni una agulla. Passejant amunt i avall, o combatent la calor dins l'aigua, turistes i locals han desplegat tot tipus de para-sols, cadires, matalassos i d'altres elements típics, en un veritable maremàgnum estiuenc i una postal ben típica.

L'aigua del mar com a antídot contra la calor, a Cambrils | TarragonaDigital.com

L'onada de calor toca sostre a les comarques de Tarragona

L'onada de calor ha tocat sostre avui dissabte, 4 d'agost, i les temperatures s'han enfilat gairebé fins als 40 graus. La calor extrema, provocada per diverses masses d'aire molt càlides provinents del nord d'Àfrica, ha fet que la demarcació de Tarragona es trobi, ara per ara, en estat d'alerta taronja i que els termòmetres —ni tan sols de matinada— no hagin baixat per sota dels 25 graus.

 
Els socorristes, atents a qualsevol incidència | TarragonaDigital.com

Consells útils per combatre l'onada tèrmica

Tot i ser una situació que es repeteix durant cada estiu —en més o menys mesura—, les onades de calor no deixen de sorprendre i afectar la població. Davant d'aquestes temperatures, poc freqüents a les nostres latituds, cal, com sempre, extremar les precaucions i seguir diversos consells de salut:

L'aigua és fonamental i cal hidratar-se sovint. L'alcohol i les begudes isotòniques no són recomanables, i tampoc ho són els menjars abundants. Les amanides o la fruita són els millors aliments en aquests casos.

Si s'ha de sortir de casa, a comprar, a fer algun encàrrec o alguna altra activitat de rutina, és millor fer-ho al vespre, quan caigui el sol.

— Les persones que treballen a l'aire lliure ho han de fer amb el cap cobert, ja sigui amb una gorra, un barret o qualsevol altre element. A més, han de beure més aigua del normal.

Cal evitar fer esport durant les hores centrals del dia, i concentrar les activitats esportives durant les primeres i les últimes hores de la jornada.

Les mascotes s'han de treure a passejar durant les hores més fresques i, durant el dia, han de ser a l'ombra i tenir molta aigua a l'abast.

Els malalts crònics, les persones grans i els infants són els col·lectius més vulnerables a aquestes situacions. Convé tenir-ne cura i vetllar perquè s'hidratin sovint, ja que no tenen prou percepció d'estar-se deshidratant.

Si no es disposa d'aire condicionat o de ventiladors, és recomanable passar almenys dues hores en un lloc fresc i agradable, com ara biblioteques, centres comercials o d'altres instal·lacions climatitzades.

És molt important visitar familiars i gent gran que visquin sols, per supervisar que beguin aigua i segueixin els consells bàsics per combatre l'onada de calor.

"El motiu pel quals tres noies acampen al Parc del Pinaret de Cambrils" "Aprovat l'ample internacional ferroviari entre Vila-seca i Castellbisbal"