L'Ajuntament de Cambrils garanteix els serveis bàsics i adapta tota la seva estructura

S'han repartit telèfons mòbils entre el personal dels equips bàsics per fer l'atenció a distància

L'Ajuntament de Cambrils ha establert nous protocols per poder continuar prestant els serveis socials essencials i garantir l'atenció de les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables del municipi.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Donada la situació d'excepcionalitat, s'han adoptat mesures proactives per part del personal dels Serveis Bàsics per donar suport a les persones usuàries. El Departament de Benestar Social forma part del comitè de coordinació del coronavirus de l'Ajuntament i treballa amb el grup logístic del pla d'emergència municipal, integrat per personal de la brigada, conserges de diferents equipaments municipals i la col·laboració d'una xarxa de persones voluntàries.

Reparteixen telèfons mòbils entre el personal per garantir l'atenció a distància

L'atenció de les necessitats socials emergents està centralitzada al telèfon 010 i es dóna resposta, en funció del grau d'urgència, mitjançant el teletreball de personal dels equips bàsics que s'ha dotat de telèfons mòbils. En compliment de les mesures decretades, s'han adequat les prestacions a allò estrictament essencial, aplicant les mesures de prevenció del risc fixades per riscos laborals i sanitat.

En aquest moment s'estan prestant els serveis bàsics imprescindibles d'atenció a domicili, el menjar a domicili i el servei de teleassistència. També continuen prestant el servei les entitats que integren la xarxa de distribució d'aliments: Càritas Santa Maria, Càritas Sant Pere i Creu Roja. Per limitar els desplaçaments, es fan repartiments mensuals i si es pot mitjançant lots de productes. Totes les prescripcions es prorrogaran automàticament un mes, a la seva caducitat, sense que les persones interessades hagin de fer cap tipus de sol·licitud ni tràmit.

Adequació dels serveis municipals davant l'eliminació de l'atenció presencial

En la mateixa línia, altres serveis s'estan adequant i es presten de forma telefònica i/o telemàtica davant la impossibilitat de l'atenció presencial. És el cas dels serveis d'atenció domiciliària considerats no essencials o els serveis bàsics destinats a la infància (atenció diürna, suport a les famílies de 0 a 3 anys, atenció educativa i terapèutica, i reforça't amb nosaltres).

Així mateix, des del Casal de Municipal de la Gent Gran, que ha hagut de tancar les instal·lacions, es farà inscripció automàtica de les persones inscrites en les activitats programades pel tercer trimestre. D'altra banda, durant aquest període de confinament l'entitat Amics de la Gent Gran, amb qui l'Ajuntament de Cambrils té un conveni de col·laboració, ha intensificat l'acompanyament de les persones grans que viuen soles.

A l'espera de 700 targetes moneder per als infants amb beques menjador

L'Ajuntament de Cambrils està a l'espera de rebre al voltant de 700 targetes moneder per garantir l'alimentació dels pels nens i nens amb beca menjador del municipi. Des de Serveis Socials s'està treballant amb l'organització del dispositiu per tal de poder fer el lliurament a domicili d'aquestes targetes, amb la voluntat de limitar la mobilitat mínima de persones.

La regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin, vol posar en valor la responsabilitat individual de les persones en el compliment del confinament. La regidora ha agraït la solidaritat i generositat dels grups de suport veïnal i de totes les persones voluntàries i ciutadania anònima que dona suport a les persones vulnerables de la seva xarxa familiar i social més propera. «Sense ells la nostra feina en aquests moments seria una missió impossible», ha manifestat.

"🚔 Bloquegen els accessos de Salou per evitar l'entrada de turistes" "🔴 Els pitjors pronòstics del sector turístic a TGN: «Serà un estiu molt complicat»"