Mont-roig del Camp engega la campanya «Fes circular la teva llauna al groc» a les seves platges

L’Ajuntament ha donat suport al programa europeu de sensibilització ambiental «Cada lata cuenta»
Els dinamitzadors es passejaran per la platja amb motxilles recol·lectores. | cedida

 

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp s'ha adherit a la campanya «Fes circular la teva llauna al groc». Es tracta d'una iniciativa del programa europeu «Cada lata cuenta», que té com a objectiu la sensibilització ambiental i incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes. Des d'aquest dimecres, 14 d'agost, i fins al diumenge dia 18, diversos dinamitzadors de la campanya es desplaçaran per les platges del Cristall, de Pixerota i Porquerola amb unes motxilles recol·lectores. La intenció és faciliar el reciclatge de les llaunes als banyistes, a més d'informar-los de la seva importància. 

La campanya fa especial èmfasi en una sèrie de missatges, coma ara que la llauna de beguda és un envàs òptim a l'entorn de l'economia circular. Per això, és important que la societat incorpori el gest de llençar els envasos metàl·lics al contenidor groc, tancant així el cicle que comença a l'economia circular de les llaunes de begudes i tenint cura del medi ambient a través de l'estalvi de materials i energia. Gràcies al reciclatge, el 75% dels metalls produïts per la humanitat encara segueixen en ús. 

La iniciativa ja ha passat per altres platges tarragonines, com la de Cambrils, l'altre municipi del Camp de Tarragona que també s'ha adherit a la iniciativa. Ara, arriba a les platges de Mont-roig del Camp i Miami Platja.

Cada llauna que reciclem pot convertir-se en una de nova

El programa «Cada lata cuenta» és una campanya de sensibilització mediambiental al voltant del reciclatge de llaunes que ja està present en 14 països europeus. A Espanya va arribar el 2015. El programa vol remarcar la importància de reciclar les llaunes també quan ens trobem fora de casa. Les llaunes tenen materials metàl·lics que es poden reciclar infinites vegades sense que perdin les seves propietats. De fet, cada llauna que reciclem pot convertir-se en una de nova o bé en un altre producte, com ara una bicicleta o un component d'un satèl·lit espacial. 

"❗ATENCIÓ: Talls de circulació als passejos de Salou" "🔴 L'antic Hostal Bona Estada de Salou anirà a terra"