Les obres del passeig de Charles Darwin de Cambrils avancen a bon ritme

El trànsit entre la Font del Centenari i l’avinguda de l’Esport està tallat de dilluns a divendres de 8 h a 18 h
Imatge de l'avinguda de Charles Darwin de Cambrils. | google maps

 

Les obres de la primera i segona fase del passeig de Charles Darwin de Cambrils avancen a ple rendiment. La constructora encarregada de dur a terme la primera fase ha començat a col·locar les corades de formigó que configuren la zona enjardinada del costat del Parc del Pinaret. A més, també s’ha començat a col·locar la vorada del carril bici i la franja d’aparcaments que toca a la calçada, la rigola que divideix la franja d’aparcaments i la calçada, i les preinstal·lacions de la xarxa de rec, enllumenat i recollida d’aigües pluvials.

D’altra banda, l’empresa que s’encarrega de la segona fase de les obres del passeig de Charles Darwin, és a dir, l’execució de la calçada, ja ha fet el replanteig de la rotonda de l’avinguda de l’Esport, que va oferir com a millora. A més, també ha iniciat la construcció de la rigola del costat de la riera d’Alforja.

Carrer tallat entre els vuit del matí i les sis de la tarda

A causa de les obres a l’avinguda de Charles Darwin, el trànsit en aquest punt del municipi s’ha vist afectat. Així, des d’aquest dijous, 9 de novembre,  i fins a nou avís, la calçada entre la Font del Centenari i l’avinguda de l’Esport estarà tallada. Ara bé, el tall de trànsit serà de dilluns a divendres entre les vuit del matí i les sis de la tarda, per tal de poder dur a terme els treballs de millora. La ruta alternativa es farà per l’avinguda d’Adelaida i el carrer de Josep Serra i Dalmau.

Amb aquestes obres, l’Ajuntament de Cambrils pretén connectar el nucli consolidat de la ciutat amb la futura estació del corredor del mediterrani, que s’està construint a la zona esportiva. Així, l’actual calçada asfaltada es convertirà en un passeig. Quan es posi en marxa el nou traçat ferroviari, el trànsit de vianants, ciclistes i vehicles augmentarà en aquest punt de Cambrils, el qual es convertirà en una nova porta d’entrada a la ciutat per a aquelles persones que hi arribin en tren.

L’àmbit on s’està actuant amb aquest projecte és el marge dret de la riera d’alforja, des de la font del Mil·lenari fins a la futura estació de tren. Al nord limita amb l’autopista AP-7, mentre que per l’oest limita amb el Parc del Pinaret i a l’est amb la riera d’Alforja.

Les obres consisteixen en demolicions, moviment de terres, pavimentació, millora de la senyalització i clavegueram, o la renovació de l’enllumenat públic, entre d’altres. La nova avinguda gaudirà de diverses zones enjardinades, dos carrils de circulació, una franja d’aparcament, un carril bici i una vorera de quatre metres. La primera fase es va adjudicar per 259.246,63 euros, mentre que la segona ho va ser per 422.144,80 euros.

"Cambrils engega un nou taller d'educació emocional per a joves" "ÚLTIMA HORA: Atraquen una sucursal bancària a Mont-roig del Camp"