Vila-seca viurà l'estrena de l'aliança entre l'Orquestra Camera Musicae i la pianista Judith Jáuregui

El concert tindrà lloc aquest dissabte, 28 de setembre, a l'Auditori Josep Carreras i serà el primer d'una gira que passarà també per Múrcia, Madrid i Saragossa
Imatge de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae. | Cedida

 

Nou concert del cicle de tardor a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. L’Orquestra Simfònica Camera Musicae actuarà a la sala vila-secana aquest dissabte 28 de setembre, a les 7 de la tarda, en l'inici d’una gira de concerts que oferiran amb la jove pianista basca Judith Jáuregui i el mestre Tomàs Grau a la batuta. El concert titulat 'Judith Jáuregui & OCM' versarà sobre interpretacions de Schumann i Txaikovski.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Repertori amb obres de Schumann i Txaikovski

Un repertori que inclou el Concert per a piano i orquestra de Schumann i la 'Patètica' de Txaikovski. Schumann és un autor amb el qual la pianista se sent especialment unida (com ho demostra el primer títol de la seva discografia 'Robert Schumann, el arte de lo pequeño').

També cal destacar el gran contingut emocional de la 'Patètica', en la qual Txaikovski aconsegueix en cada un dels quatre moviments alterar el nostre estat d'ànim i fer-nos sentir des de la tristesa a l'alegria passant per la solitud, la malenconia i l'esperança. A més, es parla d'aquesta obra com una simfonia d’Ethos perquè ens explica amb detall la personalitat i el caràcter del compositor. Per aquest motiu i perquè va morir nou dies després de l'estrena, també ha estat considerada com un 'testament vital' i fins i tot com un Rèquiem.

Imatge de la pianista Judith Jáuregui. | Cedida

 

Gira estatal i enregistrament del nou disc a l'Auditori Josep Carreras

Després de l'estrena a Vila-seca, l'OCM i Judith Jáuregui viatjaran el 29 de setembre a l'Auditori Víctor Villegas de Múrcia, i arribaran a l’Auditori Nacional de Música de Madrid el 30 de setembre. El 6 de novembre orquestra i pianista es tornaran a reunir amb el mateix repertori a l'Auditorio de Zaragoza, i dies més tard seguiran treballant, però ja en privat, a Vila-seca, on enregistraran part del proper disc de Judith Jáuregui, el sisè de la seva carrera.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Reconeguda com una artista lluminosa, elegant i personal, Judith Jáuregui és una de les joves pianistes més captivadores del moment. En les últimes temporades ha estat rebuda amb entusiasme en sales de referència tant d’Europa com d’Àsia i ha col·laborat amb multitud d'orquestres d'arreu de l'Estat i del continent. En la temporada 2019-20 l’esperen, a més de noves dates a Espanya, altres a Alemanya, Japó i els Estats Units.

Les entrades del concert d'aquest dissabte es poden adquirir tant al web de l'Auditori Josep Carreras com a les taquilles i tenen un preu general de 20€.

"💸CRISI: Els hotelers de la Costa Daurada, molt afectats per la fallida de Thomas Cook" "🚨 Roba en un comerç de Cambrils i fuig amb el cotxe"