Granados tanca un pacte de govern amb el PSC a l'Ajuntament de Salou

El partit de l'alcalde, Sumem per Salou, repetirà l'aliança del darrer mandat per assolir la majoria absoluta al saló de plens
L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant el darrer plenari celebrat a l'Ajuntament. | I. Alcalá

 

Pere Granados revalidarà el pacte de govern amb el PSC per assolir la majoria absoluta al saló de plens de l'Ajuntament de Salou. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, ambdues forces haurien arribat a un acord i els cinc regidors socialistes se sumaran als set de Sumem per Salou-Junts per tal de fer-se amb la majoria amb 12 dels 21 regidors de la corporació —els mateixos que en el mandat 2015-2019—. En els pròxims dies està previst que es faci públic l'acord, així com el nou repartiment de carteres.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

De trencar les negociacions a repetir pacte de govern en tres mesos

L'aliança arriba quatre mesos després de la celebració de les eleccions municipals, on el partit de Granados va convertir-se en la força més votada i el PSC, liderat per David González, en la segona. Les setmanes posteriors als comicis, el PSC va donar per trencades les negociacions amb Granados i aquest va assegurar que havia perdut la confiança en el seu anterior soci de govern per haver intentat un govern alternatiu, o un «tots contra Granados», tal com ho va titllar el batlle. 

Amb les negociacions per tornar a pactar amb els socialistes trencades, Granados es va mostrar favorable a un acord de govern amb ERC. Fins i tot es van iniciar les converses per tal de formar equip entre Sumem i els republicans, que compten amb quatre regidors al plenari. Finalment, però, aquesta via es va refredar aviat i ara es repetirà la fórmula del darrer mandat amb Sumem per Salou-Junts i el PSC compartint les competències al consistori salouenc.

Quatre dels cinc regidors socialistes a l'Ajuntament de Salou. | I. Alcalá

 

Els gestos dels socialistes amb l'equip de govern ja s'havien produït en els primers plenaris del mandat amb el seu vot favorable a propostes com la configuració del cartipàs municipal. Fruit d'aquest suport, l'alcalde va atorgar representació als socialistes dins d'un órgan tan important com és el Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou. Des d'aleshores les postures entre ambdues forces s'han anat apropant fins al pacte que ha acabat de fructificar ara.

Cal recordar que, fa quatre anys, Granados també va començar a governar en minoria i no va ser fins al mes de desembre quan es va acabar de tancar l'acord amb els socialistes, aleshores encapçalats per l'històric regidor Toni Brull. La revàlida del pacte arriba ara en un tram crucial per l'equip de govern, amb l'elaboració del pressupost municipal del 2020 a les portes.

"🔴URGENT: L'important anunci que acaba de fer el ministre sobre la variant de Vandellòs" "🗓 MONT-ROIG: La Festa Major de Sant Miquel arriba farcida de novetats"