La vuitena edició de Vandekames acull al voltant d'uns 600 participants

L'esdeveniment esportiu de muntanya va tenir lloc els dies 3 i 4 d'agost a Vandellòs
Gairebé 600 persones participen en la 8a edició de Vandekames | CEDIDA

 

Els dies 3 i 4 d’agost, Vandellòs es va celebrar la vuitena edició de Vandekames, un esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir amb la família i amics. Enguany han participat al voltant d'unes 600 persones que, tot i les altes temperatures que s'hi van registrar, van disputar les diferents curses i caminades. L'acte va ser organitzat pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. 

Resultats de les curses de Vandekames

El passat divendres, 3 d'agost, a partir de les 20.00 hores, es va iniciar el Vandekames 2018 amb la cronosescalada «VandervestiKal», una de les novetats d'aquest any. Gairebé unes cinquanta persones van realitzar aquesta prova d'1,680 quilòmetres i 343 metres de desnivell positiu i que puntuava en el nou Circuit de KV del Camp de Tarragona.

El guanyador de la categoria masculina va ser Luisma Mas, del Club BTT Montbike, amb un temps de 00:14:06; i la guanyadora de la categoria femenina va ser Núria Florencio, del Club Excursionista Serres del Mestral, amb un temps de 00:18:45.

Les altres proves es van dur a terme el dissabte, 4 d'agost. L'organització va decidir que els actes comencessin mitja hora més tard del previst, a causa de la forta calor. La primera cursa va ser la negra de 28,3 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.414 metres. Va començar a les 18.00 hores a la plaça Drs. Gil-Vernet de Vandellòs, com en totes les curses.

Els guanyadors de la cateogoria masculina d'aquesta cursa, puntuable per al Circuit Clàssic del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (CCTGN), van ser Aleix Toda, del Club Borges Trail - AAEET; Pol Vilà, del Club Borges Trail - AAEET; i la tercera plaça se la va endur Víctor del Àguila, del C. E. Trail Tarraco. Les vencedores de la categoria femenina van ser Isabel Pelegrina, del Club Conca Senglars; Mayte Colmenarejo, del Club Serres del Mestral; i Laura Sanvisens, del C. E. Trail Tarraco. 

Guanyadors de la cursa negra en la categoria masculina | CEDIDA

 

D'altra banda, els guanyadors locals d'aquesta cursa van ser Òscar Chies i Mayte Colmenarejo del Centre Excursionista Serres de Mestral. Colmenarejo, a més, va quedar segona a la prova, després d'Isabel Pelegrina. També es va realitzar la cursa roja, amb un total de 17,860 quilòmetres, un desnivell positiu de 935 metres i puntuable per al Circuit Express del CCTGN. 

Els vencedors de la categoria masculina d'aquesta prova van ser Oriol Ferré, del Club Excursionista Alliberadrenalina, seguit de Ferris Salas i de David O'Callaghan, del Club Serres del Mestral. Les guanyadores de la categoria femenina van ser Gemma Barrabeig, del Excursionista Torredembarra; Paula Cerro, del C. E. Trail Tarraco; i Pat Perpinyà, dels Patxanguerus d'Alforja. Els guanyadors locals van ser Núria Florencio i David O’Callaghan, del Centre Excursionista Serres del Mestral. 

Guanyadores de la cursa negra en la categoria femenina | CEDIDA

Pel que fa a les classificacions per equips, el C.E. Trail Tarraco continua líder de la prova seguit del Club BTT Montbike i  dels Patxanguerus d’Alforja, que mantenen la tercera posició.

Les caminades i les curses infantils

A més, es van dur a terme dues caminades sense caràcter competitiu amb gairebé 200 participants. Per un costat, es va celebrar la blava, d'11,870 quilòmetres i amb un desnivell de 614 metres; i per l'altre la groga, de 8,220 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 333 metres. Les curses dedicades als més petits van acollir uns quaranta nens i nenes.

Tots els participants i els seus acompanyants es van poder banyar a la piscina municipal, tant abans com després de les proves. Tanmateix, en acabar es van poder menjar una 'fideuà' al camp de futbol. 

Podeu trobar tots els resultats i veure les fotografies de l'esdeveniment a la pàgina web de Vandekames.

"Balanç positiu del segon Festival Internacional de Guitarra de l'Hospitalet" "Els treballadors de la neteja de Salou decideixen anar a vaga"