PortAventura World instal·larà la major planta fotovoltaica d'autoconsum en un resort d'Europa

El projecte es posarà en marxa durant la primavera del 2020
PortAventura instal·larà 22.000 panells fotovoltaics que proveiran d'energia el resort | Cedida

 

PortAventura World preveu posar en marxa la primavera de l’any que ve 22.000 panells fotovoltaics que li permetran cobrir un terç del seu consum energètic amb energia solar. Segons informa la companyia, el projecte ocuparà 100.000 metres quadrats —equivalent a 14 camps de futbol— i es convertirà en la major planta fotovoltaica d’autoconsum en un complex turístic a Europa.

Tindrà una potència instal·lada de 8,5 megawatts i evitarà l’emissió a l’atmosfera de 4.000 tones de diòxid de carboni (CO2) l’any, equivalent al que absorbeixen 930.000 arbres. La inversió s’enfila als 6 MEUR, reforçant el lideratge de PortAventura en matèria de sostenibilitat en el sector turístic.

El projecte s’emmarca en l’estratègia de responsabilitat corporativa de la companyia i forma part dels compromisos ambientals orientats a reduir el consum i a la transició energètica. Es tracta d'una iniciativa del resort per avançar cap a un nou model energètic renovable, net i descentralitzat, orientat a la descarbonització del sector energètic.

El director general de PortAventura World, Fernando Aldecoa, ha assenyalat que la planta fotovoltaica actua de «palanca» per promoure el canvi cap a un món «més sostenible i responsable». Aquesta visió, segons Aldecoa, els permet «continuar sent líders en sostenibilitat entre les destinacions turístiques internacionals».

PortAventura World, és el resort amb la planta fotovoltaica més gran d'Europa | PortAventura

"🚔 CAMBRILS: L'avís d'un veí permet detenir un home que tenia una ordre de cerca" "💰 ATENCIÓ: La important pujada d'impostos que l'Ajuntament de Salou vol fer el 2020"