Mont-roig del Camp reivindica el seu calçot amb unes jornades gastronòmiques

Mitja dotzena de productors locals colliran fins a 6 milions de calçots en una temporada que es preveu excel·lent
Foto de família amb alguns restauradors i productors locals i les autoritats de Mont-roig del Camp. | I. Alcalá

Aquest divendres, 14 de febrer, engega la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Calçot de Mont-roig del Camp i Miami Platja. Una cita que busca reivindicar el producte local i alhora donar una embranzida al sector de la restauració fora de la temporada turística. Fins al pròxim 1 de març, onze bars i restaurants del municipi oferiran als seus comensals diferents elaboracions a base d'aquest producte de temporada.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

S'adhereixen per primera vegada quatre establiments del nucli de Mont-roig

La campanya manté una línia ascendent i en aquesta tercera edició compta amb tres establiments més que l'any passat. Per primera vegada, a més, formen part de les jornades restaurants del nucli de Mont-roig. Segons l'establiment, el client podrà triar entre un menú complet, un plat, una tapa o una calçotada. Aquesta iniciativa del Patronat de Turisme també busca mostrar la versatilitat d'aquest producte a la cuina i brinda gran diversitat de receptes amb el calçot com a protagonista (es poden consultar totes les propostes en aquest enllaç).

L'alcalde, Fran Morancho, ha explicat que «el calçot és un producte important dins del cultiu de Mont-roig i ja fa tres anys que vam decidir iniciar aquestes jornades de la mà dels establiments de restauració i els productors». El batlle ha destacat la importància d'aquest tipus de propostes «per promocionar la destinació de Mont-roig del Camp i Miami Platja com a destinació turística i gastronòmica de qualitat amb un producte nostre com és el calçot».

L'empresa local Arran de Terra ha acollit la presentació de les jornades aquest dijous 13 de febrer. | I. Alcalá

En aquest sentit, la regidora de Turisme, Yolanda Pérez, ha apuntat que «l'experiència que tenim és que cada vegada que fem una jornada gastronòmica hi ha més afluència de gent, tant del municipi que aprofita i surt a dinar als restaurants, com de gent que ve dels voltants». La regidora ha recordat que de tenir una única jornada durant molts anys, la del pop, s'ha passat a comptar amb quatre iniciatives diferents al llarg de l'any.

Ferran Pellicer: «Aquest any tenim molt bona collita, perquè la ceba que vam plantar era grossa i el temps és bo»

Actualment, Mont-roig del Camp compta amb mitja dotzena de productors que enguany cultivaran al voltant de 6 milions de calçots. Un d'ells és en Ferran Pellicer, d'Arran de Terra. «Aquest any tenim molt bona collita, perquè la ceba que vam plantar ja era grossa i el temps és bo», explica, tot destacant que s'han llaurat l'èxit a través del boca a orella i gràcies a la dolçor característica del calçot local.

Ara que es troben en plena temporada, Pellicer reivindica la qualitat del calçot i la carxofa de Mont-roig i assegura que «tenim comandes de Madrid, Màlaga, Canàries, França, Alemanya... El nostre calçot avui és conegut arreu i molts turistes que venen i el proven també se l'emporten»

"🚅 PRIMER MES DEL CORREDOR: Les queixes no s'esvaeixen i les millores no arriben" "🔴 CAMBRILS: L'oposició en bloc, contra el PAM presentat per l'equip de govern"