Buhos, Roba Estesa i Pepet i Marieta, a la Festa Major del Camí a Cambrils

La música, la Nit del Foc i els actes tradicionals, protagonistes de la festa que se celebra del 23 d’agost al 15 de setembre
Imatge d'arxiu d'una diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils. | Laia Solanellas

 

Cambrils celebrarà del 23 d’agost al 15 de setembre la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Aquest dijous, 8 d'agost, s'ha fet la presentació del programa de festes, on destaquen el pregoner Joan Pera o les actuacions musicals de grups com Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta al Parc del Pinaret. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A més, tornaran alguns dels actes més tradicionals com són la Nit del Foc, la Festa Bastonera, la Diada Castellera o el Seguici Festiu, així com l’acte institucional de la Diada, enguany a càrrec de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

El 23 d'agost es donarà el tret de sortida a la programació amb els actes previs, com són la Fira del Disc a la plaça Mossèn Batalla (del 23 al 26 d’agost), el Festival Pròleg (24 d'agost), el 39è Aplec de Sardanes al Parc del Pescador (24 d'agost), o l'assaig especial dels Xiquets de Cambrils (25 d’agost).

L'actor Joan Pera serà l'encarregat del pregó

El divendres 30 d’agost, la Farnaca i la Galera sortiran en cercavila abans que l'actor Joan Pera pronunciï el pregó que servirà de punt de partida pel gruix d'actes de la Festa Major. 

El foc i la pólvora seran els grans protagonistes del dissabte 31 d’agost, amb la celebració de la 28a Nit del Foc, que s'iniciarà a les 18.00 hores amb el Correfoc infantil i s'allargarà fins ben entrada la nit amb l'espectacle pirotècnic i el concert de Pepet i Marieta i Dalton Bang al Parc del Pinaret.

Pel darrer cap de setmana, encara quedaran actes destacats com el vermut casteller, la 8a Festa Bastonera, la recepció a les Maria del Camí a l'Ajuntament o la Pujada de la Galera que tindran lloc el dissabte 7 de setembre.

La presentació del programa de festes s'ha fet aquest dijous, 8 d'agost, a la plaça del Setge. | Ajuntament de Cambrils

 

Torna el Ball Parlat de Vileros i Mariners

La Diada de la Mare de Déu del Camí arribarà l'endemà diumenge, 8 de setembre, amb el Seguici Festiu com a plat fort. Ja a la tarda, es representarà per segon any el Ball Parlat Vileros i Mariners, amb la novetat que es faran dos passis a la plaça de la Vila (17.00 i 18.30 hores).

El Parc del Pescador acollirà el dimarts 10 de setembre l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, amb Noemí Llauradó, i una breu actuació de la Coral Verge del Camí i la colla castellera Xiquets de Cambrils. A la nit, el mateix escenari acollirà el concert de la Diada amb el concert de Buhos, Roba Estesa, Lildami i Toquem Fusta.

"✊150 treballadors de la neteja a TGN, en peu de guerra per impagaments" "🔴 POLÈMICA: Tornen a convocar la 'Passejada per la República' a Salou"