Reobren els mercats de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a partir d'aquest cap de setmana

Es prendran mesures com més separació entre parades, l'ús de gel hidroalcohòlic o el canvi d'ubicació del mercat de Vandellòs per fer possible l'obertura i garantir la seguretat de clients i paradistes
El mercat de l'Hospitalet de l'Infant obrirà el diumenge a la mateixa ubicació que sempre, però amb mesures de seguretat. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet
 

Els mercats ambulants del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reiniciaran la seva activitat després d’haver estat tres mesos tancats arran de la declaració de l’estat d’alarma. Per fer possible l'obertura, i per garantir la seguretat dels paradistes i dels clients, s’hi prendran diverses mesures per prevenir la transmissió de la Covid-19. El mercat de l'Hospitalet obrirà aquest diumenge, 28 de juny, en el seu emplaçament habitual, el passeig marítim. En el cas de Vandellòs, el mercat se celebrarà el dilluns en una ubicació diferent.

I és que l’Ajuntament ha decidit canviar de lloc el mercat de manera provisional per evitar aglomeracions i la propagació de la Covid-19. Si abans se situava al mercadet, al costat de l’edifici que acull la residència per a la gent gran, ara les parades es traslladaran al carrer Onze de Setembre. L’horari d’obertura d’aquests mercats ambulants setmanals serà el mateix de sempre: de nou del matí a una del migdia, en el cas del de Vandellòs, i de nou a dues del migdia, en el cas del de l’Hospitalet de l’Infant.

Més separació entre parades, gels hidroalcohòlics, mascareta i distàncies

Per tal de mantenir la seguretat i prevenir els clients i els paradistes, es prendran diverses mesures preventives a ambdós mercats. Així, es redistribuiran les parades per poder mantenir la distància entre elles i facilitar la circulació dels vianants. Les parades hauran d’estar separades per una lona i hauran de disposar de gels hidroalcohòlics. Tant els marxants com els clients hauran d’utilitzar mascareta i respectar la distància de seguretat, d’almenys un metre si hi ha elements de protecció o mostrador; o de dos si no n’hi ha. Així mateix, es fomentarà el pagament amb targeta i els datàfons s’hauran de desinfectar després de cada ús. També s’hauran de desinfectar els emprovadors després del seu ús.

Les parades estaran més separades i s'hauran de mantenir les distàncies de seguretat entre persones. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El Mercat d’artesania també reobre, la setmana que ve

El Mercat d’artesania de l’Hospitalet de l’Infant, que cada estiu s’instal·la a la Plaça de la Marina, també reobrirà al públic una setmana més tard del normal, ja que ho sol fer el 24 de juny. La data d'obertura serà el dimecres 1 de juliol i es tancarà el diumenge 30 d’agost, amb l’horari habitual de sis de la tarda a dotze de la nit. En aquest mercat també s’hi establiran mesures per a la prevenció de la Covid-19.

"Cambrils condemna els tristos fets la revetlla de Sant Joan al municipi" "Agenda: L'Hospitalet de l'Infant celebra aquesta cap de setmana la Festa Major!"