Retiren 150 joguines a Cambrils perquè no eren segures pels infants

La campanya «Joguina Segura» es va iniciar ahir 20 de desembre
Moment de l'escorcoll a les botigues de Cambrils amb l'objectiu de retirar les joguines no segures | Cedida

 

Els agents de la Policia Local de Cambrils amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Consum van iniciar ahir, dijous 20 de desembre, la campanya per detectar joguines que no són segures pels infants durant les festes de Nadal. Sota el nom «Joguina Segura», aquesta actuació va permetre retirar 149 joguines a Cambrils que no es consideraven segures pels nens i nenes.

Imatge del passeig de Cambrils | Cedida

 

150 joguines requisades per no ser segures

Ahir, dijous 20 de desembre, es van inspeccionar tres establiments, dos de vendes al detall amb multipreus i un altre d'objectes de segona mà, on van ser retirades del mercat 149 joguines. La campanya s'ha iniciat per regular el consum segur al municipi, en una època on la compra de joguines és elevada. Aquestes joguines presentaven irregularitats sobretot en l'etiquetatge, ja que hi faltaven advertiments de seguretat, no hi havia la marca de CE, no informava del fabricant o bé, no indicava el número del lot, entre altres coses.

Evitar que les joguines no es confonguin amb armes

Aquesta inspecció es va fer amb la col·laboració d'altres participants com Inspecció de Treball i Seguretat Social, els Mossos d'Esquadra o el Cos Nacional de la Policia. Un dels principals objectius d'aquesta campanya és que les joguines no es confonguin amb les armes de foc i que estiguin ben etiquetades. Cal tenir en compte que en l’operatiu de l’any 2014 es van haver d’immobilitzar quasi 500 joguines, si ho comparem amb el nivell d'enguany, es pot observar que hi ha una millora.

S'han retirat del mercat 150 joguines que no presentaven totes les característiques legals per ser segures | TarragonaDigital.com

 

«Amb joguines segures, jugaràs més i millor», una campanya informativa a Cambrils

D'altra banda, s'està portant a cap una campanya informativa de promoguda per l'Agència Catalana del Consum amb el nom «Amb joguines segures, jugaràs més i millor». Amb aquesta iniciativa es pretén considerar a la població cambrilenca que compri a aquelles botigues que els hi resultin de confiança. A més, es recomana als consumidors que parin molta atenció a l'etiquetatge de les joguines per evitar perills als infants.

"Diversos edificis municipals de Vandellòs s'escalfaran amb biomassa" "Salou millorarà l’accessibilitat al tanatori municipal"