Salou destinarà 1,6 MEUR a la neteja dels edificis municipals

En un termini de 2 anys, es netejarà i es farà el manteniment d'una cinquantena de dependències
L'Ajuntament de Salou, en una imatge d'arxiu. | Ajuntament de Salou

 

L'Ajuntament de Salou ha obert, fins al 10 de setembre, el termini per a la contractació d'una nova empresa que es farà càrrec de la neteja i manteniment dels edificis i dependències municipals, a més del Patronat Municipal de Turisme, durant els pròxims dos anys.

L'empresa triada tindrà una cinquantena d'edificis a càrrec

El contracte, que serà d'1,6 milions d'euros, s'iniciarà al novembre. L'empresa escollida es farà càrrec de la neteja d'una cinquantena d'edificis; entre ells divuit centres municipals, dels quals destaquen el mateix ajuntament, el Teatre Auditori de Salou, el complex municipal, el mercat municipal, la biblioteca, la Masia Tous, Els Centres Cívics Mas de l'Esquerrer i Els Triangles, l'espai el Dofí Màgic, les oficines de la Policia Local, la Comissaria platja i l'edifici dels Serveis Socials.

El contracte inclou també els vuit centres d'Ensenyament que hi ha al municipi, és a dir, les escoles i instituts públics, el centre Atenea, l'escola de música i l'escola d'idiomes; els cinc centres esportius (els tres pavellons, la piscina municipal i el camp de futbol); així com el manteniment de les oficines de turisme, el Xalet Torremar i la Plaça d'Europa. D'altra banda, també inclou els onze mòduls de banys públics repartits per les platges de Salou.

Jesús Barragán, regidor de Serveis Interns de l'Ajuntament de Salou, assegurava que aquest nou contracte s'ha reforçat «perquè volem introduir millores en el servei de la neteja, incrementant en 4.500 hores de treball especialment a les instal·lacions esportives i també als banys de la platja». Tot plegat representa un total de 50.561 hores de feina als centres inclosos en el contracte.

Salou inverteix en neteja i manteniment

La nova licitació d'una empresa per a fer-se càrrec de la neteja i manteniment dels edificis municipals, no és la primera inversió al respecte. Aquest mes d'agost, el consistori de la Costa Daurada, ha fet actuacions a la zona del Cap Salou, per a millorar l'aspecte del sotabosc, i s'han fet tasques de manteniment al Mirador de Salou i els Xalets de Salou. De la mateixa manera, el passat mes de juliol l'ajuntament va destinar més de 13.000 euros a sanejar i reparar les marquesines i parades d'autobús dels seus carrers.

A més, l'Ajuntament ha pres també la iniciativa contra l'incivisme dels propietaris d'animals, amb campanyes de conscienciació i sancions de 400 euros per no recollir les deposicions de les respectives mascotes.

Passeig de Jaume I a Salou | isma llanes

 

"ATENCIÓ: Un home que agredeix «sense motiu» va intentar colpejar un alcalde tarragoní" "Cambrils acull la prova solidària amb el càncer infantil Pedals Non Stop"