Salou millorarà l’accessibilitat al tanatori municipal

El consistori invertirà prop de 25.000 euros en la 1a fase de remodelació
L'Ajuntament de Salou invertirà a prop de 25.000 euros per millorar l'accessibilitat al tanatori | Cedida

 

L’Ajuntament de Salou tira endavant les obres per millorar l’accés al tanatori municipal. Una primera frase, en què, posteriorment es preveu remodelar l’aspecte interior de l’equipament. La inversió que farà el consistori del municipi de la Costa Daurada serà d’uns 25.000 euros.

Aquestes obres busquen millorar l’accessibilitat del tanatori i crear un accés independent des del carrer. En aquest sentit, estarà diferenciada l’entrada del cementiri a la que serà exclusivament del tanatori. A més, també serviran per adaptar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda i que no tinguin obstacles per arribar fins al tanatori salouenc.

Invertiran uns 25.000 euros per millorar l’accés al tanatori

El projecte es farà en dues fases. En la primera, es millorarà l’accessibilitat del tanatori per les persones de mobilitat reduïda i fent un accés independent des del carrer i, en una segona, es remodelarà l’aspecte interior de l’equipament.

Segons el regidor de Serveis Interns i Concessions del consistori de Salou, Jesús Barragán, els treballs començaran passat festes de Nadal, un cop estiguin adjudicades i tindran una durada d’un mes i mig. Per realitzar aquestes obres s’invertiran 24.762 euros.

D’altra banda, el consistori també treballa, a nivell tècnic, en la redacció d’una memòria valorada, la qual ha de servir per fer una rentada de cara integral de l’aspecte de les dues sales de vetlla. En aquest sentit, el regidor ha explicat que «busquem una modernització de l’espai i inclou el canvi de terra per un de parquet i la instal·lació de plaques de fusta a la paret de les sales, per tal de donar-li un aspecte més càlid a l’entorn». Aquests treballs, segons Barragán, es preveu executar-los durant el primer trimestre del 2019.

El consistori està treballant en l’estudi d’un altre projecte. S’està valorant la instal·lació, en un futur més o menys immediat, d’un crematori. A més, en una fase posterior, es vol ampliar la sala de cerimònies civils, així com l’espai destinat al cementiri, donat que hi ha terrenys municipals adjacents. Des de la creació del cementiri municipal l’any 1993, no s’havia fet cap reforma en profunditat de l’equipament.

"BONES NOTÍCIES: Arriba la connexió a internet de banda ampla al Cap de Salou" "REPORTATGE: Salou vol deixar de ser un «desert» a l'hivern"