Salou tanca les polèmiques discoteques que van ser desallotjades per excés d'aforament

L'alcalde del municipi fa una crida «a la col·laboració i a la responsabilitat personal i col·lectiva de tothom»

L’Ajuntament de Salou ha ordenat el tancament de tres locals d’oci nocturn per incompliment de les normes i mesures de protecció dictades per les autoritats sanitàries, per tal de prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per COVID-19. La notícia s'ha conegut aquest dijous, 9 de juliol. 

El batlle salouenc, Pere Granados, ha manifestat que «donant compliment a la llei, no podem tolerar el desenvolupament de cap activitat que incompleixi les normes sanitàries que tenen com a objectiu preservar la salut de les persones, que és un dret prioritari que requereix ser protegit». Amb aquestes afirmacions, Granados ha fet referència a les polèmiques imatges d'aglomeracions de gent, aquest cap de setmana, al voltant de la zona de discoteques, al carrer Carles Buïgas. Les xarxes van esclatar d'indignació quan van començar a córrer vídeos de l'interior d'un dels locals, el Tropical, amb gent sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat. 

Tot i la problemàtica sorgida al centre del municipi, Pere Granados ha volgut llançar un missatge de confiança i ha declarat que «els locals i establiments de Salou actuen amb total responsabilitat i respecte a les normes i mesures de seguretat i protecció, als quals aprofito per agrair la seva col·laboració per a un Salou sa, segur i sostenible». 

Un problema recurrent

La contundent decisió de l'alcalde de Salou ha arribat quan fa més d'una setmana, a finals del mes de juny, que es va fer pública la situació que es viu al carrer Carles Buïgas, en concret a la discoteca Tropical. Les imatges que van córrer per les diferents xarxes socials mostraven una gran multitud de persones que no respectaven les distàncies de seguretat i, a més a més, anaven sense mascareta.

El primer cap de setmana de juliol, es van tornar a repetir les imatges d'aglomeracions de gent, sense complir les normes de seguretat sanitària, i la policia local de Salou, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, va procedir a desallotjar el local. Aquesta intervenció va provocar que la propietat del local, a través de la patronal d'oci nocturn, FECASARM, denunciés una suposada «persecució policial» en contra dels seus interessos

"Col·laboreu: Al Camp Residu Zero netejarà el barranc de la Verge del Camí de Cambrils" "La tenen controlada: Una discoteca de Salou sancionada denuncia «persecució policial»"