En marxa el III Premi Dr. Saladié-Roig sobre la història de l'Hospitalet de l'Infant

Iniciativa de l'IRCVM de la Universitat de Barcelona, el certamen vol fomentar la recerca sobre la història del municipi i dels seus entorns
En marxa el III Premi Dr. Saladié-Roig sobre la història de l'Hospitalet de l'Infant | @TurismeHospitaletInfant

Per tercer any consecutiu, l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona ha posat en marxa el Premi d'Investigació Dr. Saladié-Roig. Un certament que té com a objectiu fomentar la recerca i produïr treballs que aprofundeixin sobre la història de l'Hospitalet de l'Infant, el seu terme municipal i el seu entorn més immediat.

Fins al pròxim 28 de febrer es poden presentar els projectes de treballs de recerca, directament a l'IRCM o a través del correu electrònic ircvm@ub.edu; mentre que abans del 15 de març el jurat farà públic el veredicte del projecte escollit. A partir de llavors, l'investigador tindrà temps fins al 4 de novembre per presentar el conjunt del treball de recerca, quan se li atorgarà una dotació econòmica de 1.000 euros.

Pere d'Aragó i d'Anjou, comte de Prades

En la tercera edició del Premi Dr. Saladié-Roig, els projectes de recerca hauran de girar especialment entorn de la figura de l'Infant Pere d'Aragó i d'Anjou (1.305-1.382), Comte de Prades, Ribagorça i baró d'Entença; un dels personatges més rellevants en la història de l'Hospitalet.

D'aquesta manera, seran objecte d'estudi diverses temàtiques sobre la seva figura: el seu entorn i família, la seva implicació en la fundació de l’hospital del Coll de Balaguer, el seu paper com a comte d’Empúries i comte de Ribagorça, la seva importància política en la Corona d’Aragó, influència i relació amb l’Església, així com la seva vida eclesiàstica, la seva vida franciscana, la seva mort, la notorietat dels seus fills en la política de la Corona d’Aragó, la seva influència en la cort de Pere el Cerimoniós, o bé els processos de repoblació de Masriudoms i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per iniciativa de Raimon de Riudoms. 

D'altra banda, el jurat també acceptarà d'altres recerques relacionades amb el territori, essent susceptibles aquelles que parlin del comtat de Prades i les terres de l’Hospitalet, el camí del blat al segle XV, el comerç a la plana del Coll de Balaguer o bé la pesca a l’almadrava de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

Tota la informació i les bases de la convocatòria es poden descarregar a la plàgina web de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona.

En marxa el III Premi Dr. Saladié-Roig sobre la història de l'Hospitalet de l'Infant | Psicología y Mente

"Podem Cambrils es presentarà a les eleccions municipals amb llista pròpia" "AGENDA: Mont-roig del Camp i Miami Platja escalfen motors per viure un nou Carnaval"