Denuncien que el nou peatge troncal de l'AP-7 a Vila-seca no inclou la gratuïtat fins a Torredembarra

La plataforma veïnal 'Prou! AP-7 Gratuïta ja' alerta que això induirà més trànsit a la circumvalació de l'A7 i la N-340
Imatge del nou peatge troncal construït a l'inici de la concessió de l'AP-7 d'Acesa, a Vila-seca.  | ACN

Segon dia sense peatges a l'autopista AP-7 des de Vila-seca fins a Alacant. Amb l'alliberament que va arribar l'1 de gener amb el final de la concessió, s'acabava amb més de 45 anys de pagament al llarg de 374 quilòmetres d'aquesta via que vertebra tot l'arc mediterrani estatal. La satisfacció era la nota predominant entre els primers usuaris que es van beneficiar de la mesura, però ja han començat a produir-se les primeres queixes.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sense exempció de Vila-seca a Torredembarra agafant el tiquet al nou peatge

I és que, tal com es desprèn del llistat de tarifes pel 2020 que ha publicat Autopistas a la seva pàgina web, els vehicles que circulin en sentit nord per l'AP-7 i es trobin amb el nou peatge troncal de Vila-seca no podran beneficiar-se del tram exempt de pagament fins a Torredembarra. De la mateixa forma, hauran de passar per caixa els cotxes que accedeixin a l'AP-7 per Torredembarra, Reus o Tarragona i surtin pel nou peatge que fixa el límit de la concessió. En canvi, es manté la gratuïtat si els vehicles entren o surten amb el tiquet per l'antic peatge de Vila-seca i Salou.

El primer tram català de l'AP-7 aixeca barreres sense haver-se concretat el nou model de gestió d'autopistes i autovies. | ACN

El nou peatge que Abertis ha construït a Vila-seca compta amb onze vies i es troba un quilòmetre més al sud de l'accés actual a l'autopista. Ara, la plataforma veïnal 'Prou! AP-7 Gratuïta ja', que ha liderat al territori la lluita per l'alliberament dels peatges, denuncia que aquest nou peatge no s'ha inclòs dins del tram gratuït de Vila-seca a Altafulla-Torredembarra.

D'aquesta forma, el cost pels turismes que entrin pel nou peatge de Vila-seca a l'autopista i surtin per Torredembarra serà de 3,20 euros, mentre que la tarifa pels camions en aquest tram pot arribar fins als 7,55 euros. La mesura també afecta les altres dues sortides que hi ha entre ambdós municipis. Sortint a Reus, la tarifa pels turismes és de 0,85 euros —2 euros pels camions més pesants— i a Tarragona, d'1,75 —4,10€—.

Alerten que això portarà més trànsit a l'A-7 i la N-340

Això, alerten des de la plataforma veïnal, «induirà encara més trànsit a la circumval·lació de Tarragona de l’A-7 i la N-340, a part de més sortides i entrades a la rotonda de Torredembarra i a Salou». De fet, cal recordar que l'exempció del pagament en aquest tram va venir motivada en el seu dia per tal de descongestionar aquestes dues carreteres.

"🎼 SALOU: Aquest divendres, concert solidari de la JONC al TAS" "🏃 Amb l'arribada del 2020, torna la cursa Crema Torrons a Miami Platja!"