Vandellòs i l'Hospitalet fa el primer pas per a la creació d'un parc subaquàtic

L’Ajuntament submergirà el biòtop que li ha cedit l’empresa Underwater Gardens i encarregarà un estudi de l'ecosistema marí al litoral del municipi
L'empresa Underwater Gardens ha cedit un biòtop artifical a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | CEDIDA

 

L'alcalde de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Alfons Garcia, i el representant d'Underwater Gardens International SL, Marc García-Durán, han firmat un document en el qual s'indica que l'empresa ha cedit a l'Ajuntament un biòtop artificial. Es tracta d'una peça de pedra feta amb un ciment natural d'alta durabilitat que atrau la flora i fauna marina.

El biòtop artificial, capaç de crear una nova generació d'elements subaquàtics

Aquesta peça és de 120 x 70 cm i ha estat dissenyada per engendrar una nova generació d'elements subaquàtics, capaços de crear nous indrets per a la vida marina. El biòtop és una peça volumètrica formada a partir de plans triangulars i quadrats que formen una figura en l'espai de forma pentagonal-estrellada. A més, té diversos forats que ajuden al moviment de la vida marina.

Segons ha explicat un representant de l'empresa, una de les característiques més destacades que identifiquen Underwater Garden és la disposició i la geometria dels forats. Actualment, el biòtop es troba exposat al vestíbul de la Casa de la Vila d'Hospitalet de l'Infant, mentre s'aconsegueixen les autoritzacions necessàries per submergir-lo al mar. L'Ajuntament ha previst submergir la peça a la platja de l'Arenal i s'ha compromès a informar l'empresa de com reacciona l'ecosistema marí. 

El biòtop està exposat al vestíbul de la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant | CEDIDA

 

«És la primera peça d’un gran projecte de creació d’un parc subaquàtic al municipi»

La peça, que ha estat batejada amb el nom de «primera pedra», actuarà com una eina de sondeig que permetrà analitzar les diferents propietats que hi puguin haver la zona. La regidora de Turisme, Elidia López, ha destacat que «aquesta és la primera peça d'un gran projecte, molt important i llarg, de creació d'un parc subaquàtic al municipi». Tanmateix, per poder iniciar aquest projecte, l'Ajuntament primer encarregarà la realització de l'exploració i l'estudi de l'ecosistema marí al litoral del municipi. 

Aquestes tasques d'avaluació comptaran amb el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través del Fons Europeu Marítim i de la Pesca. D'altra banda, aquest estudi previ permetrà localitzar la millor ubicació del futur parc subaquàtic que es vol construir al municipi.

Elidia López ha explicat que serà «un nou atractiu turístic del municipi, del qual podran gaudir els aficionats del submarinisme i l''snorkel'». Així doncs, tal com ha subratllat, el parc servirà per «promoure noves activitats per a un turisme de qualitat i sostenible, i alhora per restaurar i protegir la biodiversitat del fons marí local».

"Vila-seca en Comú impulsa l'ús responsable del plàstic" "ATENCIÓ: S'instal·laran sis càmeres lectores de matrícules als accessos de Cambrils"