La Policia Local de Cambrils incorpora tres vehicles híbrids a la seva flota

Aquest dilluns s'han retirat tres dels cotxes que quedaven amb més de deu anys d'antiguitat i s'han substituït per models més sostenibles
Els tres nous vehicles patrulla són de la marca Toyota, model Prius. | Ajuntament de Cambrils

La Policia Local de Cambrils ha estrenat aquest dilluns, 16 de desembre, tres nous cotxes híbrids que han permès retirar vehicles més contaminants amb més de 10 anys d’antiguitat que havien arribat al final de la seva vida útil. Els tres nous vehicles patrulla són de la marca Toyota, model Prius, i estan adaptats amb tot l’equipament necessari per a les tasques policials.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament té una flota de set cotxes híbrids per a diferents departaments

Les noves adquisicions, que alternen l’ús de la gasolina amb el motor elèctric, s’emmarquen en l’aposta de l’Ajuntament de Cambrils de renovar el parc mòbil amb vehicles més eficients i respectuosos amb el medi ambient. Cal tenir en compte que la Policia ja va incorporar a la seva flota un híbrid Toyota Rav4. D’altra banda, els serveis tècnics municipals d’Urbanisme, Medi Ambient i Serveis Generals ja disposen de dos cotxes elèctrics Nissan Leaf i un Dacia Duster GLP bifuel que funciona amb gasolina i autogas.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Amb la renovació de la flota, l’Ajuntament també vol donar exemple per potenciar la mobilitat sostenible d’empreses i particulars i reduir així el consum de carburant i les emissions de CO2 i NO2. En aquest sentit, des del consistori recorden que a Cambrils els vehicles elèctrics o amb tecnologia tipus híbrida gasolina/elèctric o diesel/elèctric gaudeixen d'una bonificació del 75% de la quota de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica.

El quart punt de càrrega per a vehicles elèctrics, en camí

Pel que fa a les estacions de recàrrega, des de l’any 2015 Cambrils disposa de tres punts de càrrega semiràpida amb dues tomes cadascun: dos punts a Robert Gerhard i un a la plaça de la Vila.

Actualment l’empresa municipal Aparcam està treballant per posar en funcionament un quart punt amb tres tomes a la rambla Jaume I. Aquesta estació serà de càrrega ràpida i permetrà que tots el cotxes i furgonetes de repartiment d’última milla tinguin la possibilitat de carregar en menys d’una hora un vehicle d'alta autonomia.

"🚏❗27 parades i fins a 18 freqüències: Així serà el transport urbà de Vila-seca" "🔴 Obre portes el nou Mercadona de Vilafortuny"