Els veïns de Cambrils ja poden expressar les seves preocupacions directament a l'ajuntament

El consistori ha presentat l'Altaveu Ciutadà, una nova eina que permetrà conèixer l'opinió dels ciutadans sobre temes municipals
L'Altaveu Ciutadà permetrà a l'ajuntament conèixer les preocupacions de la ciutadania.   | Cedida

Els veïns de Cambrils ja tenen el seu espai per expressar opinions sobre temes d'interès municipal. La manera serà a través de l'Altaveu Ciutadà, una eina que recull les opinions de 100 persones anònimes a través de qüestionaris en línia.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament aposta per la participació ciutadana

Aquesta nova eina de govern obert ha estat presentada per l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, que ha explicat que l’Altaveu permetrà analitzar millor les opinions de la ciutadania i reforçar l’acció municipal. Mendoza ha remarcat també l'aposta del consistori per a la participació ciutadana i la transparència, amb aquesta i altres eines com els Consells de Barri, que es reuneixen periòdicament per intercanviar opinions i deliberacions.

L'Altaveu Ciutadà ha estat presentat també pel regidor de Participació, Oliver Klein, que ha remarcat la rellevància de la seva regidoria per ser una de les pioneres, i que va ser creada l'any 2016. Klein també ha valorat el desenvolupament d’una xarxa de centres cívics i de canals de comunicació amb les associacions, i creu que l'Altaveu és un pas més per aproximar l’administració a la ciutadania i incorporar al màxim el pensament de la ciutadania a la gestió municipal.

La creació d'aquesta nova plataforma ha estat encomanada a l'empresa CERES. Coia Poblet i Blanca Garcia, representants de l'organització, han explicat com funciona aquest nou dispositiu i que permetrà a l'Ajuntament de Cambrils establir sinergies entre la ciutadania i l'administratiu, i obrar en relació amb aquestes opinions, així com determinar els temes de més interès municipal.

L'accés a l'Altaveu Ciutadà ja està disponible

La nova eina ja està disponible a través de la pàgina web de l'ajuntament i des d'allà és on s'enviaran els qüestionaris a les persones inscrites voluntàriament, per conèixer l'opinió sobre diversos temes d'actualitat municipal, i tot i que no serà una mostra representativa, servirà per aconseguir una representació dels diferents perfils d’edat, gènere i zona de residència de Cambrils.

Des de l'empresa CERES s'ha garantit el correcte tractament de les dades de les persones voluntàries i de la seva confidencialitat. Un cop acabada cada consulta, l'ajuntament farà un retorn de totes les aportacions rebudes i presentarà els resultats a la població, perquè també coneguin l'opinió majoritària.

"🎉AGENDA: Arriba la XVI Festa de l'Oli a Vandellòs amb diverses activitats" "💥IMATGES: Destrosses a un supermercat de la Canonja per l'ona expansiva de l'explosió"