Vila-seca convoca la vuitena edició del concurs de fotografia en memòria d'Albert Iturria

Iturria va ser un dels fotògrafs icònics de la vila durant més de 30 anys
Iturria va fotografiar Vila-seca i la seva gent durant més de 30 anys | T. Bonet
 

Vila-seca convoca la vuitena edició del concurs de fotografia en memòria d'Albert Iturria, el fotògraf que va immortalitzar, durant més de 30 anys el municipi, els seus veïns i les festes populars.

Pel concurs d'enguany, la temàtica vindrà marcada per allò que ha marcat absolutament tots els aspectes de la realitat d'aquest any 2020, la Covid-19. L'objectiu serà el de reflectir el confinament i la desescalada, així com la posterior entrada a la 'nova realitat' a Vila-seca. Dins aquesta temàtica, es podran presentar totes aquelles fotografies que s'hagin anat produint relacionades amb el tancament de llars, la celebració d'aniversaris confinats, la realització d'activitats esportives i lúdiques o els aplaudiments.

Per altra banda, també s'acceptaran aquelles fotografies que s'hagin produït en l'entorn laboral o en el teletreball, activitat consolidada durant aquesta pandèmia. La 'nova realitat' també es podrà reflectir a les fotografies, com les primeres reunions, les primeres passejades, etcètera.

Premis per adults i infants

El concurs de fotografia està adreçat a qualsevol persona que hi vulgui participar, sense cap límit d'edat, tot i que es comptarà amb dues categories, infantils i adults. El primer classificat de la categoria d'adults rebrà un premi de 700 euros. El premi per al segon classificat serà de 350 euros i el tercer rebrà 175 euros. Pel que fa a la categoria infantil, s'han establert cinc premis dotats amb material escolar per valor de 50 euros. Des de l'organització s'ha remarcat que «es valoraran positivament les imatges que, sense deixar de banda la creativitat, responguin a criteris documentals».

El termini per presentar les imatges és el dia 30 de novembre, i el lloc serà el registre general de l'Ajuntament de Vila-seca a l'atenció de la regidoria de Cultura. També es podran fer arribar mitjançant correu postal. Per a totes aquelles activitats posteriors, s'ha establert un termini màxim extraordinari de dos dies després de l'activitat, tot i que mai es podrà excedir la data del 7 de gener del 2021.

"Discoteques descontrolades a Salou: les conseqüències de les imatges del cap de setmana" "Alerta: Detecten un possible focus de Covid-19 a les oficines de l'Ajuntament de Salou"