Sensacions enfrontades

Sabeu aquella sensació d'estar davant quelcom que t'agradaria menjar, saber que fer-ho et pot provocar un ensurt a la bàscula i t'ho menges igualment? Sensacions enfrontades, podríem dir-li. Doncs un servidor es troba igual amb el retorn de les competicions esportives. Hi ha ganes de tornar a veure en acció els nostres esportistes i clubs principals però és inevitable que el fantasma de la Covid-19 sobrevoli els nostres caps.

L'esport de competició torna a casa nostra amb l'inici de la temporada 2020-2021 de l'OK Lliga, torneig on tornem a gaudir de tres equips del Camp de Tarragona. L'alegria per tornar a tenir activitat és evident però també ho és l'augment de la intranquil·litat davant el possible contraatac del maleït coronavirus.

Tornen les competicions però ho fan sobre el fil de la navalla. Qualsevol brot pot paralitzar temporalment una competició. Només que surti un cas en un equip, aquell club i els dels darrers dos partits poden quedar en quarantena, provocant així una estampida considerable. Perquè no ens enganyem: és estadísticament poc probable que no hi hagi cap cas en les desenes i desenes de categories de les diferents disciplines locals, autonòmiques i estatals.

Ja van sortir positius per la Covid-19 a Primera i Segona Divisió de futbol tot i ser un esport extremadament professional. Ara, imagineu-vos en l'immens percentatge restant entre l'esport semiprofessional o aquell que directament és amateur on jugadors i entrenadors no viuen del vessant esportiu i tenen un radi de moviment social més elevat.

L'exposició és major i, tot i que no dubtem de la seva responsabilitat ni dels protocols establerts, el risc hi és. És quelcom semblant a la loteria: com més butlletes tinguis, més opcions tens de sortir agraciat. Així i tot, la roda comença a girar i haurem d'esperar per veure si ho fa amb normalitat o si es troba pedretes, pedres, roques o muntanyes en el camí.

Mentrestant, els professionals (reconeguts o no) tenen ganes de tornar a competir. I no s'amaguen reconeixent que tenen més il·lusió per tornar a competir que por a contagiar-se. Ells també tenen sensacions enfrontades però segurament no ho faran públic.

Joan Alfons López. responsable d'esports a TarragonaDigital.com

"El Bitllet | «Tecla», per Albert Oliva" "EL BITLLET | «Donades les circumstàncies», per Jordi Olària Gras"