Un Nadal diferent

Tió, Nadal, Sant Esteve. Per aquest ordre. Les festes de Nadal s'han inaugurat amb l'inici de les primeres vacances escolars —ja es nota als carrers amb tanta canalla— i els milions que ha deixat el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal a la ciutat de Reus. Enguany, a casa, es viuran de forma igual, però diferent.

Tot seguirà igual perquè, un any més, i que en siguin molts, l'àvia prepararà el menú nadalenc, des de 'Nochebuena' fins a la darrera menjada de Sant Esteve. Segurament, cantarà el «Fumando Espero» de Sara Montiel amb una neula a la boca i riurem tots plegats i agraint poder seguir gaudint d'aquests moments. Per després ser la primera a matinar i preparar el dinar a l'espera del despertar dels més romancers.

Però serà diferent perquè aquest any toca ser menys. Dos dels de casa no estaran durant aquests tres dies màgics que inauguren les festes de Nadal. Els ha tocat agafar l'avió, per oci o per treball, i el Tió, el Nadal i Sant Esteve, el viuran en llocs que, possiblement, ho celebrin d'una manera bastant diferent que la nostra.

Que no hi siguin fa que el Nadal no em creo la il·lusió dels altres anys d'arribar a casa per aquestes dates assenyalades i passar-lo en família amb hores i hores de sobretaula. I, molt més, quan ets lluny de casa durant el dia a dia i no acostumes a gaudir de petites reunions familiars al voltant d'una taula entre setmana o un cap de setmana qualsevol. Però també entenc la seva postura. No sempre sorgeixen aquests tipus d'oportunitats i s'han d'aprofitar, tot i ser Nadal.

Les persones que em coneixen, segurament saben que sóc una persona que molt afectuosa i aquests dies m'agrada passar-los amb els de casa, perquè hi haurà un moment, que faltarà algú i durant aquestes dates, ens recordem molt d'aquells que no hi són. 

L'any que ve, però, també serà diferent. Hi haurà un nou membre entre nosaltres que de ben segur serà el centre d'atenció del Nadal. El petit Guillem serà un dels responsables que es passi de pressa l'any 2020 i ens faci arribar, un altre cop, a les festes de Nadal. I, un any més, preparar les mandarines per donar al Tió, preparar l'arbre perquè el Pare Noel deixi els regals i el pessebre esperant l'arribada dels Reis d'Orient. El que faci falta, però sempre amb família.

"La galàxia desembarca a Tarragona, per Miquel Bonet" "Aquest Nadal, estimulem-nos, regalem-nos, empoderem-nos"