El semàfor del 17 de juliol de 2018

Guillermo Cañardo
Metge de Proactiva Open Arms

Guillermo Cañardo porta l’acció a la sang. Aquest metge de l’Hospital Joan XXIII un dia va decidir que ho havia de deixar tot i llançar-se al mar per ajudar als milers de persones que posen en perill la seva vida intentant creuar el Mediterrani. Primer ho va fer com a voluntari a l’ONG Proactiva Open Arms, a Lesbos, i després, ja amb contracte, com a cap de missió a l’Astral, el vaixell d’aquesta ONG que opera al Mediterrani central. Cañardo, que viu a Alforja, al Baix Camp, ho té clar: mentre els estats no facin res, ells seguiran navegant pel Mediterrani. Diumenge atenia una entrevista a TarragonaDigital.com.

 
Joan Urgellès
Empresari de Reus

El local que ha ocupat el Cafè de Reus els darrers anys és municipal. El propietari n'és l'Ajuntament, i és per això que ha jugat en paper en el procés que s'ha seguit des que va tancar, de la mà dels anteriors propietaris, fins aquest dilluns, en què l'equip de Joan Urgellès i l'Espai Prioral tornen a obrir les seves portes. La història recent d'aquest local es remunta a finals del 2016, quan el Cafè de Reus va tancar per vacances sense cap més informació ni indici, almenys públic, que no hagués de tornar a obrir, i els mesos van començar a passar, durant el 2017, sense que la seva persiana es tornés a aixecar ni se'n sabés res de nou. Des d'ahir es recupera, doncs, un dels locals més emblemàtics de la capital del Baix Camp.

 
Ramón Cotarelo
Politòleg

La fugaç visita del politòleg, publicista i escriptor madrileny Ramón Cotarelo a la ciutat de Tarragona ha portat cua. L'acte fallit que l'intel·lectual va cancel·lar aquest dissabte passat, 14 de juliol, a la plaça del Cronista Sessé ha despertat les més diverses suspicàcies. Primer, pel manifest que l'autor ha penjat al seu blog i, segon, per les reaccions del CDR tarragoní —organitzador del no acte —, que ja ha expressat que l'escrit del madrileny «toca amb el racisme més 'tufós' de l'esquerra classista». Cotarelo va voler deixar clar al seu blog que l'acte va quedar anul·lat perquè la seva estada a Tarragona no complia amb les «condicions mínimes exigibles» i no pas perquè estava malalt. El CDR li retreu l'actitud en tenir problemes amb l'allotjament i no acceptar les alternatives que el comitè republicà li oferia.

"El semàfor del 16 de juliol de 2018" "El semàfor del 12 de juliol de 2018"