El semàfor del 02 de maig de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Josep Poblet
President de la Diputació de Tarragona (PDeCAT)

La Diputació de Tarragona ha anunciat la seva voluntat d'arribar al deute zero durant el proper mandat i tenir així total marge de maniobra per prioritzar inversions. El deute ha passat de 105 milions a 5 en dotze anys i gràcies a una modificació de crèdit aprovada aquesta setmana es podrà reinvertir el superàvit de 2018 a exiugar deute i a seguir sanejant els comptes.

 
Teresa Jordà
Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (ERC)

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya alerta que un 85% d'agricultors del sector de l'avellana no pot accedir als ajuts de la Generalitat perque la convocatòria és massa restrictiva. Un 70% de la superfície afectada pel temporal durant la passada collita no pot accedir a ajudes compensatòries, fet que pot provocar abandonament per part dels pagesos del Camp de Tarragona, principal zona productora del país. Ajudes que no assoleixen els objectius pels quals han estat habilitades.

 
Aleix Roig
Director d'Astroprades

Aquest dissabte 4 de maig, Prades apagarà els llums i encendrà els estels. Això es tradueix en que des de l'Associació Astroprades han organitzat una activitat per explicar com afecta la contaminació lumínica al medi natural nocturn. Quan es faci fosc, s'apagaran els llums de tot el poble i es podrà observar els estels amb dos monitoris astronòmics especialitzats ubicats a les places del municipi.

"El semàfor de l'1 de maig de 2019" "El semàfor del 30 de abril de 2019"