El semàfor de l'11 de desembre de 2019

El semàfor de TarragonaDigital
Marcos García Suero
Investigador i coordinador de l'equp de recerca de l'ICIQ

L'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) - el mateix al qual l'Agència Estatal d'Investigació ha deixat per segon any sense l'acreditació com a centre d'excel·lència Severo Ochoa - ha rebut un ajut europeu de dos milions d'euros per finançar un projecte entorn unes mol·lècules molt abundants a l'espai interestel·lar que simplifiquen l'obtenció de medicines. L'equip de recerca de l'ICIQ ha descobert com contolar aquestes mol·lècules i utilitzar-los en un futur per a l'obtenció de nous fàrmacs i materials. Tal com el mateix coordinador del projecte, Marcos García Suero ha explicat: «un gran reconeixement al treball que el meu equip ha desenvolupat a l'ICIQ i un suport econòmic substancial per als pròxims cinc anys»

 
Francesc Barbero
Diputat provincial delegat d'Ocupació i Emprenedoria (ERC)

La Diputació de Tarragona ha engegat de nou el projecte d'acceleració empresarial per a start up's del territori 'Camp TGN Up'. Es tracta d'una convocatòria d'ajuts articulada en tres acceleradores d'empreses (Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Empreses d'economia circular) que premia i assessora empreses emergents de la nostra demarcació per accelerar-ne el seu creixement.

 
José Luís Ábalos
Ministre de Foment en funcions (PSOE)

  

Els preus dels peatges a l'AP-7 i a l'AP-2 tornaran a pujar l'any vinent, per tercer any consecutiu. Enguany la pujada serà d'un 0'84% de mitjana i a casa nostra no afectarà el tram de l'AP-7 des de l'Hospitalet de l'Infant fins a la frontera de Castelló però sí que patiran l'increment els usuaris dels trams entre Tarragona i Barcelona. Si bé la pujada respon a una fórmula de revisió automàtica anual que el govern de l'estat va pactar l'any 2002,  és l'usuari qui acaba pagant any rere any aquest augment dels preus.

"El semàfor del 10 de desembre de 2019" "El semàfor del 9 de desembre de 2019"