El semàfor del 14 de gener de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Palmira Saladié
Paleontòloga de la URV

L'escola del savi Eudald Carbonell a la universitat tarragonina continua donant fruits. Després de la feina extraordinària feta pel seu equip a Atapuerca, al Barranc de la Boella o a l'Abric Romaní, una de les seves deixebles acaba de ser notícia per haver protagonitzat juntament amb l'investigador Antonio Rodríguez-Hidalgo la descoberta d'un collar neandertal de més de 40.000 anys a Calafell. La comunitat científica internacional ja ha reconegut la recerca de l'IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) com una de les més importants en el seu àmbit el passat 2019.

 
Manel Margalef
Director del MAMT

L'ampostí prendrà el relleu de la interina Marisa Suárez al capdavant de la direcció del Museu d'Art Modern de Tarragona, la joia de la corona de la Diputació i una de les institucions més importants de la regió en l'àmbit de l'art plàstic. Margalef és artista —primordialment escultor— i professor de la URV; ha guanyat el concurs públic per substituir Rosa Ricomà, que es va jubilar després de més de vint anys de directora.

 
Damià Calvet
Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat

Si abans de l'activació del Corredor Mediterrani ferroviari ens fixàvem amb la responsabilitat del Ministeri de Foment —vint anys d'obres i 700 milions d'euros—, avui toca mirar cap a Barcelona. Un cop inaugurat el nou traçat, ningú gosa negar que la regió tarragonina i el seu transport públic han estat els grans damnificats d'aquesta operació. I cal recordar que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat hauria de treballar per a tots els catalans i no només els que volen viatjar ràpidament entre Barcelona i València.

"El semàfor del 13 de gener de 2020" "El semàfor del 10 de gener de 2020"