El semàfor del 15 de gener de 2020

El semàfor de TarragonaDigital
Pau Ricomà
Alcalde de Tarragona (ERC)

L'alcalde de Tarragona ha estat el primer polític de la regió en mostrar una mica de fermesa, encara que sigui simbòlica, contra l'enèssim menysteniment d'infraestructures que suposa el nou Corredor ferroviari al seu pas per Tarragona. Davant d'una polèmica que no sembla que amaini sinó tot el contrari, Ricomà estava convidat al trajecte inaugural organitzat avui per José Luis Ábalos i el Ministeri de Foment, però ha decidit no assistir-hi perquè opina que la ciutat, que es queda a banda d'altres greuges sense Euromed, no té res a celebrar.

 
Isabel Ferrer
Directora General de Protecció Civil

A falta d'aclarir si l'emergència del PLASEQTA va funcionar tal com tocava, si les sirenes havien de sonar o no, la gestió del servei de Protecció Civil després de l'explosió ahir al Polígon Sud de Tarragona deixa qüestions preocupants. Durant una hora la confusió va ser total i es va estendre el rumor, provinent dels Bombers, d'un núvol tòxic inexistent. Davant d'això el servei de la Generalitat va cridar per Twitter al confinament de tot el nucli del Camp, incloses les ciutats de Reus i Tarragona, fent que es propagués el pànic innecessàriament fins que es va corregir quinze minuts més tard.

 
Agustí Peyra
President de l'agrupació de càmpings de Tarragona

En aquesta entrevista concedida a TarragonaDigital, Peyra posa sobre la taula les preocupacions dels càmpings que es troben al terme municipal de Tarragona, enclavats a les platges de la ciutat. Crida l'atenció al nou govern sobre propostes urbanístiques polèmiques com la taxa turística o el reordenament del sòl.

"El semàfor del 14 de gener de 2020" "El semàfor del 13 de gener de 2020"