Els brots de Covid-19 a Espanya comencen a saltar entre províncies

S'ha detectat relació entre brots de diferents comunitats autònomes
S'ha detectat relació entre brots de diferents comunitats autònomes | Pixabay

Les autoritats sanitàries de la Regió de Múrcia han detectat en les últimes 24 hores tres nous casos de coronavirus a la localitat de Torre Pacheco, que estarien relacionats amb un dels brots existents a la província de Granada. Amb aquest, que se suma al ja existent entre Múrcia, Beniel i Santomera amb 25 afectats i vinculat a persones arribades de Bolívia, la regió té ara mateix dos brots de coronavirus actius i en vigilància.

Segons dades facilitades durant la tarda d'aquest dissabte a la conselleria de Salut, el Servei d'Epidemiologia manté en seguiment i quarantena a més de 70 contactes estrets dels infectats des del passat 17 de juny, per la seva proximitat a dos viatgers que van arribar a Madrid en un vol des de Bolívia i es van desplaçar després per carretera a la regió en la qual resideixen.

La regió de Múrcia, en alerta

En el balanç general de l'última jornada, després de la realització de 811 proves del tipus PCR, s'han detectat 10 nous casos als quals s'obliga a realitzar aïllament domiciliari. Les noves dades eleven el nombre d'actius a 52 en tota la regió, de manera que són 43 els que guarden quarantena a casa, 9 hospitalitzats en planta i un en una unitat de cures intensives.

Roman estable des del passat 9 de juny el nombre de 150 morts des que es va detectar el primer cas en la comunitat murciana el 8 de març i la xifra de persones curades és de 1.472, com ahir.

Pel que fa als agents de la Guàrdia Civil que van atendre a un migrant infectat que va arribar en pastera dilluns a Águilas, han donat negatiu en les proves serològiques que els han realitzat, informa aquest cos. Els policies seran sotmesos la setmana que al test PCR, igual que els tres agents de la Policia Local i els 20 de la Policia Nacional de Lorca, que van participar en la detenció de deu magribins arribats a la platja de la Carolina, en el límit entre Múrcia i Almeria.

"La imatge esperada: Inés Arrimadas es deixa veure amb el seu fill al carrer" "Última hora: Mor massa jove la periodista Eva Galvache"