Detingut a Vinaròs un membre d'una xarxa de prostitució que operava a Cantàbria

Es tracta d'un clar familiar que captava dones de Colòmbia «en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat»
Les víctimes eres obligades a prostituir-se | Wikipedia

La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa dedicada al tràfic i l'explotació sexual de dones a l'Estat, en una operació en la qual han sigut detingudes vuit persones i tres dones han sigut alliberades. En l'operació, han sigut detingudes quatre persones a Santander, tres a Torrelavega (Cantàbria) i una a Vinaròs, a Castelló.

La investigació va començar gràcies a una trucada al Servei d'Atenció a les Víctimes de Tràfic de Persones de la Policia Nacional, que va traure a la llum l'existència d'una organització d'origen colombià que explotava sexualment dones en dos pisos a Santander i Torrelavega (Cantàbria).

Un clan familiar

Es tracta d'un clan familiar que, presumptament, es dedicava a captar dones de Colòmbia «en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat» per a traslladar-les a Espanya amb falses promeses laborals i a on eren obligades a prostituir-se, ha informat aquest dimarts la Policia Nacional en un comunicat.

Segons explica la Policia, l'organització tenia una estructura molt definida i estava liderada per una dona que dirigia tota la xarxa des de Torrelavega, mentre els seus dos fills s'encarregaven de traslladar-les a Cantàbria, controlar els pisos de cites i gestionar els anuncis dels serveis sexuals en diferents portals d'Internet.

A més, la xarxa comptava amb un captador, resident a Colòmbia, que era l'encarregat de captar dones vulnerables amb falses promeses de feina a Espanya i entregar-los els diners necessaris per al viatge. Una vegada a Espanya, les dones eren traslladades als pisos, on eren rebudes per les 'mamis', l'últim escaló de la xarxa i que s'ocupaven de recaptar els ingressos que obtenien setmanalment.

Obligades a prostituir-se

En els pisos eren obligades, sota amenaces i coaccions, a exercir la prostitució per a fer front al deute que havien contret pel cost del viatge i que pujava a més de 5.000 euros. Les dones eren, a més, vigilades amb càmeres i només podien sortir al carrer una hora al dia acompanyades per algun membre de l'organització.

La meitat dels seus ingressos se'ls quedava l'organització i, de l'altra meitat, només podien disposar de 100 euros per a les seves despeses d'alimentació, roba i higiene, mentre que tots els altres diners eren per a pagar el deute adquirit amb la xarxa. Els agents han registrat tres cases, una a Santander i dos a Torrelavega, a on s'han intervingut 6.480 euros, telèfons mòbils i «abundant documentació».

"😱Guardiola, molt tocat: destrossa 4 cotxes a Anglaterra" "⚫ La teoria sobre la desaparició de la petita Madeleine que capgira la investigació"