Ordenen la detenció de l'amo de Magrundis, l'empresa de la carn contaminda 'La Mechá'

L'empresa va comercialitzar la carn entatxonada que va donar positiu en listèria
S'ha ordenat la detenció de l'amo de l'empresa de carn 'La Mechá' | Europa Press

 

El jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla ha ordenat avui la detenció a l'amo de l'empresa Magrundis i de diverses persones més del seu entorn, segons avança 'ElDiario.es'. Es tracta de l'empresa que va comercialitzar la carn entatxonada 'La Mechá' que va provocar un brot de listeriosi a Espanya.

Aquest dimecres, a més de les detencions de l'amo, els seus dos fills i del cunyat, també s'ha engegat un dispositiu especial, dut a terme per efectius de la Unitat Central Operativa Mediambiental, pel qual s'ha precintat el recinte i s'està registrant tota l'empresa.

Tot això arriba després que el jutjat iniciés una investigació amb l'objectiu d'esclarir si l'empresa té una responsabilitat penal o no, davant de l'alerta sanitària que va provocar la contaminació de la seva carn, que va provocar algunes morts i va afectar a més de 200 persones.

Sabien que la carn estava contaminada des del febrer

Segons un informe, l'empresa sabia des del febrer que les instal·lacions, i per tant, la carn 'La Mechá' estava contaminada amb el bacteri. Per això, i segons infromen fonts judicials, en l'informe remès que va ser entregat a la jutgessa instructora, Pilar Ordoñez, per avançar en la investigació, s'indica que es va avisar «amb temps i forma» a Magrundis de la contaminació d'alguns dels seus productes per «listeria monocytogenes».

També et pot interessar...

"❗El Suprem autoritza l'exhumació de Franco" "🔴 El jurat popular dona el veredicte sobre Ana Julia Quezada"