Gerard Descarrega, desqualificat per un canvi de normativa no notificat

L'atleta reusenc ha quedat eliminat de la ronda classificatòria per a la final de 100 metres llisos després d'entrar en la meta separat del seu guia
Descarrega celebrava instants després d'acabar la carrera el seu bon registre | LaLiga4Sports

Emprenyada molt contundent de Gerard Descarrega durant la jornada d'avui. L'atleta de casa nostra, que es troba participant en el Campiont d'Europa d'Atletisme Paralímpic, ha estat desqualificat de la ronda classificatòria per a la final dels 100 metres llisos aquest matí després de travessar la línia de meta en solitari i no agafat del seu guia, el madrileny Guillermo Rojo.

El fort enfadament de Descarrega arriba en el moment que ell no és conscient que ha d'entrar en la meta agafat del seu company. Fins ara, el reusenc i la resta de competidors podien córrer en solitari en els darrers 10 metres de cursa però un canvi de normativa recent ho impedeix. Aquesta modificació del reglament no ha estat notificat a Descarrega per cap integrant de l'equip tècnic de la Federació Espanyola i el reusenc ha vist com quedava eliminat i sense opció de penjar-se una nova medalla quan únicament s'ha separat del seu company en el darrer metre de cursa. Descarrega, que havia aturat el cronòmentre amb un rècord dels campionats europeus en 11 seg i 29 centèsimes, ha passat del cèl a l'infern en qüestió d'instants.

Ràbia i impotència

Gerard Descarrega ha compartit el seu malestar mitjançant les seves xarxes socials. El reusenc afirma que la culpa és de l'equip tècnic per «una falta d'informació». L'atleta deixa clar que «Guillermo Rojo i jo hem fet una carrera perfecta amb una marca que ens permetia lluitar per tot aquesta tarda però lamentablement ens hem de quedar amb les ganes». Descarrega assegura sentir «ràbia i impotència, ja que ens han privat de lluitar per una medalla i un rècord d'Espanya».

El reusenc s'ha mostrat molt dur dient a Twitter que «per alguna cosa ha de servir gastar-se els diners en concentracions prèvies i reunions», deixant constància que «ningú assumirà la culpa, això ja no ens ho tornaran». L'esportista vol passar pàgina ràpidament perquè demà dijous, ja coneixent aquesta modificació, buscaran un metall en la cursa dels 400 metres llisos.

"Tiago Rafael, presentat com el darrer fitxatge del Reus Deportiu: «És un repte»" "Vídeo del Reus Deportiu-Calafell (6-5): Remuntada roig-i-negre davant un bon Calafell"