José Antonio Gordillo: «Tot projecte ha de tenir paciència, cal madurar-lo»

L'entrenador del Nàstic conversa amb TarragonaDigital a quatre dies del debut a la lliga. El sevillà demana paciència a l'espera de poder tancar la plantilla

Falten quatre dies per al Nàstic-Tenerife de dilluns a les 20.00 hores. Aleshores serà quan l'equip grana tornarà a vestir-se de curt per jugar-se tres punts en la primera jornada de 42 que marcarà una nova campanya nastiquera. TarragonaDigital s'ha apropat avui a les instal·lacions del Nou Estadi i ha pogut conversar amb José Antonio Gordillo, entrenador del Nàstic, per conèixer les sensacions del tècnic sevillà, valorar la pretemporada, comentar la situació de la plantilla amb els moviments pendents de realitzar i analitzar les primeres passes del nou projecte que el club presidit per Josep Maria Andreu enceta després de tancar l'etapa de Promoesport.

Bona pretemporada i bones vibracions

Els grana van donar per finalitzada la pretemporada el passat diumenge imposant-se per 3 a 0 al FC Ascó al Nou Estadi. Dimecres, després de dues jornades de descans, l'equip tornava a la feina per començar la preparació del matx contra el Tenerife. Després de setmanes de preparació, Gordillo afirma que «hem fet bona pretemporada, hem treballat de valent, els conceptes estan ben assimilats per afrontar el primer matx amb garanties de competir bé».

Personalment, el de Morón de la Frontera assegura trobar-se «animat i tranquil, amb sensacions bones i moltes ganes que comenci ja», mentre que diu que «al vestidor el grup ha treballat molt bé, té confiança en la proposta i els veig il·lusionats i motivats». Per acabar-ho d'adobar, Gordillo ha tornat a deixar clar el seu sentiment nastiquer perquè és «molt il·lusionant estar a casa i treballar amb aquesta gent, sóc un privilegiat, no puc demanar més».

Els retocs pendents i el mercat de fitxatges

Analitzant-ho en fred, Gordillo sí que pot demanar més. Pot fer-ho però és conscient que es treballa al màxim per aconseguir-ho. El tècnic grana lamenta amb la boca petita que, a quatre dies del debut, encara quedin tants moviments per realitzar a la plantilla amb tres o quatre fitxatges i un nombre semblant de sortides. Aquest factor és el punt més negatiu de l'estiu: «No tenir la plantilla completa però també sé on sóc i la dificultat d'Arnal per confeccionar l'equip, jo he estat en el seu lloc, els que tenim menys pressupost ho hem d'assumir».

José Antonio Gordillo durant l'entrevista a TarragonaDigital | Joan Alfons López

I és que hi ha quelcom contra allò que no es pot lluitar: el potencial econòmic de bona part dels clubs de la categoria. Gordillo n'és conscient i assegura que «nosaltres ens hem d'adaptar al nostre pressupost i el que ens marca la lliga, no som dels millors, tot el contrari». A més, el tècnic nastiquer aprofita per fer una reivindicació sobre el termini fixat per posar punt final al mercat d'incorporacions estival: «No entenc que en una lliga del nivell com la nostra es tanqui el mercat el 31 d'agost i comencem la lliga el pròxim cap de setmana, ho trobo absurd. S'hauria d'acabar avui la data límit, nosaltres anem amb desavantatge, no em queixo, tinc el que tinc i tirarem endavant».

Paciència a l'entorn i rendiment als jugadors

L'entrenador del Nàstic té les idees clares. Les té de portes endins i de portes enfora. Els fitxatges realitzats no són, ni de bon tros, els més mediàtics o engrescadors dels darrers anys. És per aquest motiu que, després de les nombroses sortides produïdes i les que encara falten, el sevillà demana paciència a l'entorn per al projecte: «Tot projecte ha de tenir paciència, cal madurar-lo. Vivim del resultat, no se m'escapa, però és un model nou, s'han hagut de treure molts jugadors, s'han de fer fitxatges i tot això costa molt».

Sobre els futbolistes, «és veritat que poden faltar jugadors, que la plantilla no estigui tancada però estem treballant fort per tenir un equip competitiu. Estigui qui estigui dilluns, competirem bé i farem un bon partit. Demano una mica de paciència, estem treballant en la línia correcta. Si en tenim, arribaran els resultats i creixerem en tots els àmbits». A més, Gordillo avisa que un cop es tanqui el mercat, tots els futbolistes tindran les mateixes opcions de jugar si se la guanyen: «El 31 d'agost es tancarà la plantilla i qui estigui al Nàstic, tindrà les mateixes possibilitats de jugar, això és rendiment, no posaré a qui m'agradi més, això ho tinc claríssim. Això és rendiment, futbol professional i la Segona Divisió. Busco sempre el millor per al Nàstic. Si hi ha un jugador que la primera jornada no va convocat i en tres setmanes em pot fer canviar d'opinió, segur que el posaré a jugar».

Cas Mesa, cas Omar i la formació d'un vestidor sa

«Afecta el futbolista que no sap on serà i que pot negociar la seva sortida o la rescissió de contracte. Treballem amb professionals i crec que ho estem portant força bé». Així respon Gordillo quan és qüestionat per aquells futbolistes que vulguin marxar però que encara no ho han fet o que, donat el cas, no ho acabin fent. La salubritat del vestidor és primordial per un tècnic que és conscient que per a gaudir d'un bon vestidor cal «començar bé la temporada, guanyant partits farà que tot s'aconsegueixi més aviat, volem un grup humà fort per a quan arribin els clots, el grup ens tregui d'aquesta situació. En pretemporada s'ha de treballar el grup per muntar un equip i a partir d'aquí, si arriben els resultats, el grup es consolida abans».

José Antonio Gordillo durant l'entrevista a TarragonaDigital | Gimnàstic

Entrant en noms particulars, l'entrenador parla sobre un Maikel Mesa que vol marxar, que ha tingut detalls lletjos cap al seu actual club mitjançant les xarxes socials i que ha aixecat les crítiques dels seguidors: «Mesa està entrenant bé, és bon noi, no sé què passa pel seu cap. En l'entrenament no tinc cap queixa sobre ell, el seu comportament és bo». Sobre Omar Perdomo, «he parlat amb ell personalment, sap què penso. També ho sap el director esportiu. Queda entre Omar i jo». Gordillo ha anat més enllà i assegura que «no compto amb Pol Valentín perquè ara hi ha l'Oto (Kakabadze) i hi ha un jugador com Roger Figueras que està fent un bon treball en el lateral dret. Hi ha moments en què uns estan per davant d'altres. Fa dos mesos hi havia jugadors que no entraven tant en els plans i ara hi compto més».

A més, Gordillo ha acabat satisfet amb el rendiment dels més joves procedents del CF Pobla: «M'agradaria tenir una plantilla de 22 o 23 futbolistes amb tres porters, si volem posar gent del filial, amb 25 serà difícil. Si volem tirar de gent del filial, cosa que a mi m'agrada, primer hi ha d'haver un treball i després, aquell qui arribi en condicions per jugar, jo no li posaré cap impediment».

"El Nàstic prova un central present al Mundial del Brasil 2014 per tancar l'eix defensiu" "El Nàstic de Tarragona presenta una revolució en la llista de capitans 2018-2019"