L’Ajuntament de Tarragona vol reduir el seu pes accionarial a la SAE del Nàstic

El consistori vol desfer-se del 14% de les accions que actualment té dins de la Societat Anònima Esportiva. El 2002 va adquirir el 48% i vol aproximar-se al 0%
La participació de l'Ajuntament en el club és nul·la i ara es vol deslliurar del pes accionarial | Joan Alfons López

L’Ajuntament vol deixar de tenir un pes important dins del repartiment de les accions de la Societat Anònima Esportiva del Nàstic. Així ho ha transmès Jordi Fortuny, regidor d’Hisenda del consistori tarragoní en declaracions al Diari de Tarragona. Fortuny ha deixat clara la intenció des de la Plaça de la Font de reduir la importància de l’Ajuntament dins de l’òrgan intern d’una entitat privada com la SAE grana. Actualment el repartiment de les accions nastiqueres es divideix en un 70% pels membres del Consell d’Administració que presideix Josep Maria Andreu, un 16% per als petits accionistes i un 14% per a l’Ajuntament, xifra que «ha de tenir cap a zero», segons Fortuny.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Del 48% al 14% i baixant

El Nàstic disposa d’un capital social de 6.937.000 euros, fet que permet estimar el valor de les accions del consistori en una xifra pròxima als 970.000 euros, xifra que l’Ajuntament va posar sobre la taula l’any 2002 quan es va convertir el club en una Societat Anònima Esportiva amb un capital inicial de 2.000.000 euros. Aleshores, els 970.000 euros representaven un 48% de les accions nastiqueres, convertint-se l’ens públic en el màxim accionista individual dins de la SAE grana. El pas dels anys, la nul·la participació en el club dels darrers tretze anys i les diferents ampliacions de capital a les quals s’ha vist sotmès el Nàstic han fet que el 48% de les accions s’hagin reduït a un 14% que ara es vol esmicolar o reduir tant com sigui possible.

La posició del Nàstic al respecte no serà un problema. Josep Maria Andreu ha assegurat al Diari de Tarragona que a finals de gener ambdues parts es reuniran per arribar a un acord i marcar el camí a seguir: «Ja vam parlar fa un parell de mesos i, si és el que volen, no hi haurà problema. La relació és bona i no posarem cap mena d’obstacle». Caldrà esperar per saber què passarà amb les accions i qui serà el seu destí, podent ser comprades per un inversor extern al club o absorbides per algun o alguns dels membres de l’actual Consell.

El Nàstic està dirigit per un Consell que representa el 70% de les accions | Joan Alfons López

"❗ INESPERAT: El moviment del Nàstic que arriba a mitja lliga quan ningú ho esperava" "📆La mort del Reus, el declivi del Nàstic o l’esclat d’Ariana Sánchez: l'esport el 2019"