El Reus Deportiu, el Calafell i el Vendrell veuen improbable acabar la temporada

Els principals clubs d’hoquei del Camp de Tarragona comparteixen punt de vista pel que fa al futur immediat de la temporada 2019-2020 però ho fan amb diferents matissos

El Reus Deportiu, el Club Patí Calafell i el Club d’Esports Vendrell comparteixen un clar punt de vista respecte a la temporada 2019-2020 d’hoquei patins en les seves categories: és altament improbable que es pugui finalitzar de la manera prevista. Els tres clubs amb millor representació d’hoquei patins de casa nostra viuen amb cert pessimisme el desenvolupament de l’actual campanya després d’un mes de confinament i sense gaire esperança per a que torni la normalitat desitjada.

L’Associació de Clubs d’Hoquei Patins (ACHP) ja fa jornades que treballa per conéixer els punts de vista de les entitats que donen forma a l’esport estatal i estan recopilant opinions per a formular un escrit amb preguntes concretes que es transmetran a les entitats i que servirà per extreure una posició global quan toqui seure a parlar amb la Federació Espanyola que dirigeix Carmelo Paniauga.

El Reus, contundent: cal pensar en l’OK Lliga 2020-2021

El Reus Deportiu ha deixat clar en un comunicat en la seva pàgina web que només acceptaran tornar a la competició si es compleixen uns requisits bàsics. El primer consta de complir amb unes condicions de seguretat i sanitàries òptimes per evitar posar en risc la salut de les persones. En segona instància es nega a jugar més enllà del 30 de juny, data on finalitzen els contractes signats amb els jugadors i tècnics. En el cas de produir-se un playoff al juliol, podria donar-se el fet que un jugador ganxet amb contracte ja amb l’altre equip tingués la possibilitat de jugar de roig-i-negre.

A més, el Reus demana que el retorn a la competició hauria de ser amb públic a les graderies perquè consideren l’afició com un element imprescindible i més en la disputa d’un hipotètic playoff pel títol. Per acabar-ho d’adobar, els del Baix Camp demanen entre quatre i cinc setmanes de preparació abans de tornar a jugar per evitar lesions. Els reusencs titllen de temeritat tornar a competir amb només dues setmanes d’entrenaments, sobretot quan podrien jugar-se partits a l’estiu i les setmanes estarien formades per tres encontres. Per tot això, el club presidit per Mònica Balsells considera «extremadament improbable el retorn a la competició» i «el més sensat seria declarar la competició nul·la», tot i que només faltaria un partit per finalitzar la fase regular del torneig.

El CP Calafell vol jugar el darrer partit de la fase regular i tancar la campanya 2019-2020 | Laia Solanellas

El Calafell aposta per anul·lar el playoff però tancar la fase regular

El Club Patí Calafell, l’altre equip del Camp de Tarragona que forma part de l’OK Lliga, té un punt de vista similar però amb una important diferència. L’entitat que presideix Xavi Palau veu improbable acabar la temporada tal com va ser concebuda: «Apostem per jugar el darrer partit de la fase regular com es pogués i aleshores anul·lar el playoff i qui hagi de decidir els descensos, el campió i els ascensos, que ho faci». El màxim mandatari dels del Baix Penedès ha atès la trucada de TarragonaDigital per deixar clara la seva postura.

Òbviament el primer és la salut i la seguretat de les persones enmig d’una pandèmia però a l’hora de comentar la situació esportiva, el Calafell vol liquidar la lliga 2019-2020 amb el darrer partit de la fase regular i abaixar la persiana sense playoff pel títol i sense descartar qualsevol panorama sobre el descens: «No es podran jugar tres partits per setmana, el playoff serà impossible de realitzar tal com estava previst; si la lliga 2020-2021 ha de ser de setze perquè s’anul·len els descensos i pugen dos de l’OK Lliga Plata, no ens imposarem pas (igual que el Reus)». Xavier Palau també deixa clar que «no ens oposarem a res que decideixi la Federació» i ja dona per assumit que si es juga el darrer partit de la fase regular o el playoff, aquest serà a porta tancada: «Això es té gairebé assumit encara que sigui al juliol però un playoff tres mesos després d’aturar-nos i sense públic, allò que dona espectacle i pel qual s’ha volgut recuperar aquest format, no tindria cap al·licient».

Això sí, xoquen de front amb la postura del Reus Deportiu: «No estem d’acord en donar la temporada com a nul·la quan només falta un partit». Un altre tret diferencial dels calafellencs és la gran il·lusió dipositada en la Copa del Rei, competició per la qual s’han classificat per primer cop i tenien ganes de disputar. Tot i que el darrer que es va informar públicament sobre la competició del KO és que es disputaria a principis de juny a La Corunya, sembla impossible que les dates es puguin complir i Palau afirma que «diuen que es podria jugar al setembre, per nosaltres seria millor que es pugués jugar la Copa abans que l’hipotètic playoff».

El CE Vendrell consideraria injust quedar-se sense ascens | CE Vendrell

El Vendrell i l’OK Lliga Plata, un mal de cap per a la Federació

Un panorama força més incert és el del Club d’Esports Vendrell. Els roig-i-negres, integrants de l’OK Lliga Plata, veuen com és força difícil que es pugui reprendre la competició, torneig al qual encara li falten sis jornades per disputar-se, res a veure amb la darrera i més anecdòtica darrera cita a l’OK Lliga. Victor Romagosa, president de la secció d’hoquei de l’entitat, no és gaire optimista sobre el retorn de la competició: «Veig molt complicat reiniciar la temporada, la setmana vinent tindrem una videoconferència amb l’Associació de Clubs i exposarem tots les nostres opinions».

A Romagosa li agradaria que «s’acabés la temporada com fos i aleshores, qui hagi de decidir els ascensos i els descensos, que ho faci». Aquesta és la postura d’un president vendrellenc que ha patit de ben a prop l’impacte del Covid-19 després de veure com Joan Ambrona, president del bàsquet quan formava part del CE Vendrell, no podia superar la malaltia. Per aquest i altres motius, Romagosa ha volgut deixar clar en la conversa amb TarragonaDigital que «ara el primer és la salut», separant els desitjos esportius dels personals.

Com no pot ser d’una altra manera, tot el desenvolupament esportiu queda en un pla molt més que secundari fins que no se superi la pitjor etapa del coronavirus. Tot i que la conclusió entre els principals actors de la pel·lícula sobre patins és comú: acabar la temporada serà força improbable i no tothom acabarà content. Caldrà esperar per veure qui riu i qui plora.

"❗ IMPORTANT: El futur dels clubs esportius de TGN, en mans dels socis" "😢 DOL AL REUS DEPORTIU: Mor Pere Jornet, porter de l'equip de les 6 Copes d'Europa"