Onolfo passa la responsabilitat de la supervivència del CF Reus als jugadors del filial

Onolfo afirma que negociarà amb els jugadors del CF Reus B. L'objectiu, evitar pagar-los la totalitat dels diners que se'ls hi deuen. Diu que l'entitat no podrà sobreviure si no retiren les denúncies

El CF Reus Deportiu segueix endinsat en una tempesta de reunions, converses, negociacions, obligacions i deutes que l'estan enfonsant, a passes agegantades, cap a un forat negre de desaparició total i absoluta. El punt de mira s'ha situat ara en la plantilla del CF Reus B Cambrils i les denúncies que els jugadors van posar a l'entitat per l'any que han competit sense cobrar. Unes denúncies que impedeixen, a hores d'ara, al conjunt roig-i-negre de poder inscriure jugadors i poder realitzar una plantilla per a la campanya 2019-2020. Al voltant d'aquesta situació giren molts condicionants que repassem tot seguit.

La plantilla del filial: o cobren tot o no retiren les denúncies

Passar la responsabilitat de la possible desaparició del CF Reus als jugadors del filial és la darrera estratègia de Clifton Onolfo. Des dels Estats Units, Onolfo confirma a TarragonaDigital.com l'existència d'una reunió amb l'Asociación de Futbolistas Españoles on s'ha presentat la intenció de negociar amb els jugadors del CF Reus B per a què retirin les denúncies que tenen el club bloquejat a la seu de la RFEF. S'espera que en els pròxims dies arribi la proposta d'Onolfo a les oficines d'AFE, tot i que aquesta, segons fonts consultades, no està disposada a perdonar cap cèntim buscant el benefici dels seus representats.

Els jugadors del CF Reus B han competit a un gran nivell sense cobrar | CF Reus

El nord-americà ha volgut deixar clar en declaracions a TarragonaDigital.com que les denúncies han de desaparèixer per no acabar amb el pitjor final de tots: «Els jugadors poden acordar terminis amb AFE similars als dels creditors o, finalment, la SAD no podrà sobreviure». Onolfo ha aprofitat l'avinentesa per demanar novament ajuda a l'entorn: «Estic disposat a treballar amb la Fundació, la ciutat, l'AFE i qui vulgui mantenir un equip a Reus. El problema és que no puc fer-ho sol. Des que LaLiga va expulsar el CF Reus, vaig dir que compartiria la propietat amb altres inversors i, de moment, només els meus amics de negocis als Estats Units han aportat uns centenars de milers d'euros per jugar a Segona B. Hauria estat millor tenir un club a Segona B i no començar des de Tercera però si LaLiga no ens dona alguns dels diners confiscats, no podrà ser», ha assegurat Onolfo.

L'empresari també ha volgut deixar clar que s'ha venut la imatge de la seva empresa de forma errònia, fet que ha provocat que tothom esperi d'ells una pluja de diners: «Nosaltres ens especialitzem a reestructurar negocis existents amb moviment d'efectiu que necessita una reestructuració de despeses i deutes al mateix temps que proporcionem capital addicional i estableix finançaments bancaris per a la construcció de béns immobles». El CF Reus que van comprar, amb els ingressos que donava el fet de formar part de LaLiga, sí que entrava en els seus plans. El CF Reus que té 8,2 milions d'euros de deute i uns ingressos reduïts a zero, no.

Com ho veuen els exjugadors del CF Reus B?

Pel que fa a la reacció dels exjugadors ganxets, aquests tenen clara la forma d'actuar. Si reben una proposta per retirar les denúncies que estigui basada a perdonar cap de les mensualitats pendents d'abonament, l'oferta serà rebutjada. Seguint els consells d'AFE i el sentiment general d'una plantilla que segueix en contacte permanent, tenen clar que no poden allunyar-se d'una altra estratègia que no sigui la de defensar els seus interessos que s'han guanyat sobre la gespa després d'una temporada magnífica on han acabat en la zona alta de Tercera Divisió tot i no cobrar per la seva feina, factor que ha trastocat el present i el futur d'alguns dels seus integrants.

Els jugadors del CF Reus B Cambrils saltant a la gespa en el darrer partit a l'Estadi | Xavi Guix

No són pocs els jugadors que han hagut de demanar préstecs o vendre les seves propietats i pertinences per poder competir fins a finals de temporada. Alguns, com és el cas d'Arnau Mañé, s'han vist obligat a deixar la pràctica del futbol perquè ja no disposaven de diners per seguir-s'ho costejant. A la teòrica oferta d'Onolfo, cal sumar les negociacions de l'administrador concursal David López per acabar amb les denúncies dels jugadors del B mitjançant un acord on cobressin només una part dels diners pendents. La proposta ja va ser anteriorment rebutjada després d'una votació interna entre els exjugadors on si només un es negava, tothom seguiria el mateix camí.

La Federació Catalana dona una setmana

D'altra banda es troba la Federació Catalana de Futbol i la fiança d'uns 30.000 euros que demana al CF Reus per poder inscriure's a Tercera Divisió. Si aquesta no s'abona en la pròxima setmana, els reusencs no podran ser inscrits i no podran competir de cap de les maneres. A més, l'administrador concursal ha estat notificat que els diners que ha pagat l'Andorra per jugar a Segona B en el lloc del CF Reus (452.022 euros) no són suficients per saldar el deute amb els jugadors del B, xifra que ascendeix a quelcom més de 230.000 euros. Per tant, David López ha d'aconseguir un triplet: pagar la fiança, pagar els diners que es deuen als jugadors del filial i rebre el vistiplau federatiu per poder inscriure nous jugadors en una hipotètica formació d'un equip per a la campanya 2019-2020.

David López Estebaranz, administrador concursal del CF Reus,  present en l’acte de benvinguda a la Fundació Futbol Base Reus | Joan Alfons López

David López es queda sense opcions

La tasca de l'administrador concursal David López està sent titànica i tot apunta al fet que serà totalment infructuosa. L'advocat i economista de Verae y Asociados està fent tots els esforços possibles per evitar la desaparició de la Societat Anònima Esportiva del CF Reus que provocaria el final de quasi 110 anys d'història de futbol a la capital del Baix Camp. L'actual màxim responsable del club té una total desconfiança en Clifton Onolfo i està buscant el miracle que eviti la liquidació ganxeta a partir de la pròxima setmana. Quan falta quelcom més d'un mes per a l'inici de la competició a Tercera Divisió, el CF Reus no sap si podrà jugar, no té cap mena d'estructura esportiva ni té garanties de poder-la formar en un temps rècord.

Davant aquest tràgic panorama i l'estratègia d'Onolfo de situar el dit de la responsabilitat de la possible desaparició del Reus sobre els jugadors del filial, l'administrador concursal ha parlat amb part dels integrants del CF Reus B i els ha transmès que ell no té la intenció de fer el mateix i passar-los la patata calenta. El temps corre en contra, David López veu com s'estan començant a apagar els llums i el CF Reus segueix greu i amb pronòstic força negatiu. La baixada de la persiana, més propera.

"🏑 La Lliga Catalana 2019-2020 d’hoquei ja té grups i jornades" "❗ALLAU DE CRÍTIQUES a Piqué per la compra de la plaça del CF Reus"