Alerta a tot Catalunya per l’arribada de la pitjor part de l’onada de calor

La calor i els avisos va a més aquest divendres i les temperatures tocaran sostre a molts indrets. Es podran fregar els 42ºC a ponent

L'onada de calor anunciada no ha fallat a la cita i les temperatures són tòrrides a pràcticament tot Catalunya en aquest tram final de l'última setmana de Juliol. Ahir, dijous, 30 de juliol, ja es van assolir els 40ºC a Ponent es van superar els 35ºC a gran part de l’interior i punts del prelitoral, amb una xafogor molt pesada a la costa. El cas és que entre aquest divendres 31 i el pròxim dissabte, primer dia del mes d'agost, l'onada de calor arribarà al seu punt àlgid i tindrem els valors més elevats del que portem d'any a pràcticament tot Catalunya.

Avís extens per onada de calor a tot Catalunya

L'ambient tòrrid i de plena canícula es deixarà sentir encara més aquest divendres, 31 de juliol, amb temperatures desfasades arreu. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha ampliat les alertes i avisos a gairebé tot Catalunya per calor extrema amb diversos avisos de color taronja a ponent i Pirineu i groc a la resta.

El Meteocat ha ampliat les alertes per onada de calor davant del que pot ser el dia més calorós del que portem d'estiu | Meteocat

Caldrà estar pendents del pic de calor més tòrrid del que portem d’any i veurem si s'assoleix algun rècord. Les zones més afectades pel pic tòrrid seran les zones de Ponent, Depressió Central, la Catalunya Central, interior de les Terres de l'Ebre i alguns indrets del prelitoral de Girona. Cal destacar que, en períodes d'onada de calor, es recomana no sortir a fer exercici ni fer esforços a l'exterior en els moments de màxima calor, així com evitar estar molts minuts exposats al sol, hidratar-se freqüentment i moure's per l'ombra.

L'onada de calor acabarà diumenge

De cara als pròxims dies, seguirem suant de valent amb un cap de setmana que seguirà molt estable, assolellat en general i amb alguns xàfecs de tarda al Pirineu, que seran més extensos diumenge i dilluns, quan sortiran d'aquest àmbit. Quant a la calor i les temperatures, aquest dissabte seguiran sent tòrrides arreu i, fins i tot, podrien pujar una mica més a l'Empordà, on al matí hi bufarà una mica de tramuntana reescalfada. De cara a diumenge, les temperatures ja se suavitzaran més arreu i donarem per acabada l'onada de calor.

"Aquesta nit: Un terratrèmol sacseja lleugerament la Cerdanya" "Méteo Especial: Arriba la primera onada de calor oficial de l'any a Catalunya"